Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Σαουδική Αραβία αποκτά νέα αεροπορική εταιρεία – Είναι η Riyadh Air που θα πετά σε 100 προορισμούς

Η Σαουδική Αραβία αποκτά νέα αεροπορική εταιρεία –  Είναι η Riyadh Air που θα πετά σε 100 προορισμούς
Η νέα αεροπορική εταιρεία αναμένεται να προσθέσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του μη πετρελαϊκού ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας
O πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman ανακοίνωσε επίσημα την Κυριακή (12/3/2023) τη δημιουργία μιας νέας εθνικής αεροπορικής εταιρείας, της Riyadh Air, με διευθύνοντα σύμβουλο τον βετεράνο της βιομηχανίας Tony Douglas και ενώ το βασίλειο προσπαθεί να αναδειχθεί σε μείζονα κόμβο μεταφορών και ταξιδιών.
Η Riyadh Air θα εξυπηρετεί περισσότερους από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο έως το 2030, χρησιμοποιώντας τη γεωγραφική θέση του βασιλείου μεταξύ Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Η νέα αεροπορική εταιρεία αναμένεται να προσθέσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του μη πετρελαϊκού ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας και να δημιουργήσει περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, ανέφερε.

Σκληρός ανταγωνισμός

Η ανακοίνωση της νέας εταιρείας θα οδηγήσει σε μια σκληρότερη μάχη καθώς θα έλθει αντιμέτωπη με τους περιφερειακούς κολοσσούς Emirates, Qatar Airways και Turkish Airlines και ενώ η ταξιδιωτική βιομηχανία ανακάμπτει από την πανδημία, αναφέρει το Reuters.
Η Riyadh Air ανήκει εξ ολοκλήρου στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF), το οποίο έχει περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και είναι ο κύριος μοχλός των προσπαθειών του βασιλείου να διαφοροποιήσει την οικονομία του, μειώνοντας την εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Τον Οκτώβριο, η Σαουδική Αραβία βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να παραγγείλει σχεδόν 40 αεροσκάφη A350 από την Airbus με την Boeing Co επίσης να ασκεί πιέσεις για ένα κομμάτι της επέκτασης των μεταφορών του βασιλείου, είπαν πηγές του κλάδου στο Reuters.
Ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Saudi Arabian Airlines (Σαουδική Αεροπορία) είπε στο Reuters τότε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με την Boeing και την Airbus για παραγγελίες τόσο για την ίδια όσο και για έναν προγραμματισμένο νέο αερομεταφορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης