Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Aegean: Παραπλανητικό δημοσίευμα για παραλίγο σύγκρουση αεροσκαφών της Olympic Air

Aegean: Παραπλανητικό δημοσίευμα για παραλίγο σύγκρουση αεροσκαφών της Olympic Air
Σύμφωνα με την εταιρεία, δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας δίνει εντελώς λανθασμένη εικόνα της πραγματικότητας για συγκεκριμένο συμβάν
Παραπλανητικό χαρακτηρίζει η Aegean πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, το οποίο όπως αναφέρει η αεροπορική εταιρεία, παρουσιάζει με δραματοποιημένο τρόπο συμβάν που αφορά πτήσεις της Olympic Air στις 07/08.
Η Aegean επισημαίνει ότι «όπως προβλέπεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η εταιρεία μας ακολουθώντας ρητά τις σχετικές διαδικασίες ενημέρωσης των ρυθμιστικών αρχών, υπέβαλε τις σχετικές αναφορές με Ref No. OR- 0000000000224430 και ΟR-0000000000224437 στις αρχές (ΑΠΑ), ήδη από τις 08/08, λειτουργώντας με απόλυτη διαφάνεια, άμεσα, έγκαιρα και άρτια εντός πλαισίου για την ενημέρωση των αρχών, όπως είναι και η υποχρέωσή της, χωρίς να αποκρύψει κάτι, αντίθετα με τα όσα αναφέρονται και υπονοούνται στο εν λόγω πρωτοσέλιδο».
Η Aegean σημειώνει επίσης: «Ταυτόχρονα όμως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισημάνουμε ότι τόσο η εκπαίδευση και οι διαδικασίες των πιλοτών μας όσο και τα τεχνολογικά συστήματα των σύγχρονων αεροσκαφών (σύστημα TCAS) είναι τέτοια, που λειτουργούν έγκαιρα, με ασφάλεια και αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε περίπτωση αεροσκάφος βρεθεί σε σύγκλιση πορείας ή ύψους με άλλο αεροσκάφος, επικοινωνώντας μάλιστα αυτόματα ταυτόχρονα και με το σύστημα οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου αεροσκάφους που μπορεί να επηρεάζεται, ώστε να υπάρξει συντονισμένα η κατάλληλη αντίδραση από τους χειριστές των αεροσκαφών.
Αυτό συνέβη έγκαιρα και στην περίπτωση αυτή, χωρίς να δημιουργηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος».
«Ως εκ τούτου, ο τρόπος που περιγράφεται τόσο το συμβάν όσο και η ‘’δήθεν απόκρυψη’’ στο εν λόγω πρωτοσέλιδο, είναι απόλυτα παραπλανητικά και επιζήμια για το αίσθημα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, αφού με ανεύθυνο τρόπο δημιουργούν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα της πραγματικότητας για το συγκεκριμένο συμβάν», καταλήγει η εταιρεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα παραλίγο να σημειωθεί πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο αεροπλάνων της Olympic Air, πάνω από την Κέα, στις 7 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης