Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Έχασε την αντιδικία για το ξενοδοχείο στη Ρόδο ο Όμιλος Λελάκη από τη Unicredit

Έχασε την αντιδικία για το ξενοδοχείο στη Ρόδο ο Όμιλος Λελάκη από τη Unicredit
Το ξενοδοχείο θα περιέλθει στην κατοχή της Τράπεζας λόγω μη καταβολής οφειλομένων μηνιαίων μισθωμάτων
Με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου (584/2024), που επικύρωσε την υπ’αρ.57/2021 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ρόδου, απορρίφθηκε η αγωγή της εταιρίας «Η ΡΟΔΟΣ ΑΕ», με την οποία αμφισβητούσε την εγκυρότητα της σύμβασης Χρηματοδοτικής μίσθωσης (Sale and Lease back), που είχε συνάψει, το 2009, με την Αυστριακή χρηματοδοτική εταιρία SIGMA GmBH, θυγατρική του γνωστού τραπεζικού ομίλου UNICREDIT.
Η εταιρία «Η ΡΟΔΟΣ ΑΕ» που ανήκει στον πολύπαθο Ομιλο Λελάκη λειτουργεί στην Ιαλυσό (Τριάντα) της Ρόδου το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 400 περίπου δωματίων “Sunshine Vacation Club”.
Δεδομένου ότι η σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Sale and Lease back) έχει καταγγελθεί ήδη από το 2017, λόγω μη καταβολής των οφειλομένων μηνιαίων μισθωμάτων), αναμένεται ότι τον προσεχή Οκτώβριο το ξενοδοχείο θα περιέλθει στην κατοχή της Τράπεζας.
Αντιδικία και στην ξενοδοχειακή μονάδα της Κέρκυρας
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη αντιδικία με αυτή για το ξενοδοχείο της Ρόδου που εκκρεμεί στον Αρειο Πάγο, άλλη εταιρία του Ομίλου Λελάκη, αντιδικεί με άλλη χρηματοδοτική εταιρία, που ανήκει και αυτή στον Τραπεζικό Ομιλο της UNICREDIT, για το ξενοδοχείο “Sunshine Vacation Club”, δυναμικότητας 300 περίπου δωματίων που βρίσκεται στο Νησάκι της Κέρκυρας.
Το χρονικό των απωλειών
Πριν 5 περίπου χρόνια ο Ομιλος Λελάκη έχασε 2 πολυτελή ξενοδοχεία, που είχε στην Βιέννη.
Πριν 2 χρόνια έχασε σε πλειστηριασμό το κτίριο γραφείων που είχε στην Κηφισίας στο Μαρούσι (δαχτυλίδι) και πέρυσι έχασε σε πλειστηριασμό τα 2 ξενοδοχεία που διέθετε στην Ιεράπετρα της Κρήτης.


Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης