Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνική Τράπεζα: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου - Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests, οι οριστικές αποφάσεις

Ελληνική Τράπεζα: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου - Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests, οι οριστικές αποφάσεις
H αύξηση κεφαλαίου αποσκοπεί στην υποστήριξη του επιχειρηματικού σχεδίου της τράπεζας
Προκαταρκτική απόφαση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας, ανακοινώνοντας ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests της ΕΚΤ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Τράπεζα, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποσκοπεί στην υποστήριξη του επιχειρηματικού σχεδίου της τράπεζας και ταυτόχρονα στην ενίσχυση των Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της.
Τα κεφάλαια αυτά υπόκεινται, μεταξύ άλλων, στην άσκηση Συνολικής Αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η Ελληνική Τράπεζα θα ξεκινήσει τις αναγκαίες κανονιστικές και άλλες νομικές διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η τελική δομή της έκδοσης, καθώς και άλλες λεπτομέρειες της έκδοσης, συμπεριλαμβανομένου του ύψους και της τιμής έκδοσης θα καθοριστούν όταν τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης θα είναι διαθέσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης