Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Έχουμε λύσεις για όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τα δάνεια τους

Καραβίας (Eurobank): Έχουμε λύσεις για όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τα δάνεια τους
Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές στο στόχαστρο
Η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται στο 40% επι του συνόλου των δανείων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις των μετόχων στη γενική συνέλευση, οι οποίες να σημειωθεί είχαν ως περιεχόμενο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Φωκίων Καραβίας ανέπτυξε τη στρατηγική της τράπεζας η οποία όπως είπε εστιάζεται στην αντιμετώπιση του προβλήματος για όλες τις περιπτώσεις των δανειοληπτών που έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν το δάνειο τους στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.
Ο κ. Καραβίας είπε ότι προσφέρονται λύσεις για όλους αρκεί να υπάρχειδιάθεση από τους ίδιους τους δανειολήπτες για να αντιμετωπισθεί από κοινού το πρόβλημα.
Ωστόσο ο κ. Καραβίας ήταν σκληρός για την κατηγορία των δανειοληπτών που χαρακτηρίζονται στρατηγικοί κακοπληρωτές οι οποίοι παρότι διαθέτουν την οικονομική άνεση εκμεταλλεύονται τις συνθήκες και αρνούνται να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank είπε ότι η κατηγορία αυτή των δανειοληπτών λειτουργεί σε βάρος τους κοινωνικού συνόλου αλλά θα αντιμετωπισθεί με νομικά μέσα και εργαλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες ελέγχου για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Αξιόπιστη πηγή ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπισθεί χάρη στην καλή συνεργασία που υπάρχει πλέον ανάμεσα στις τράπεζες ενώ μέχρι πρότινος δεν υπήρχε.
Ο κ. Φωκίων Καραβίας επανέλαβε ότι η τράπεζα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.
Ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια ανέφερε ότι η στρατηγική της τράπεζας είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και η διατήρηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
Στις περιπτώσεις αυτές η τράπεζα σε συνεργασία με το βασικό μέτοχο θα αναζητήσουν λύσεις όπως είναι η είσοδος νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα εξετασθούν τα σενάρια συγχωνεύσεων.
Αναφορικά για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τόνισε ότι θα έχουν υποστήριξη όσες επιχειρήσεις έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό ανάμεσα σε αυτές είναι και ο τουριστικός κλάδος όπως και οι νεοφυείς επιχειρήσεις για τις οποίες όμως χρειάζεται προσοχή καθώς σημαντικός αριθμός εταιρειών χάνεται από τη αγορά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο κ. Καραβίας επισήμανε ότι έχουμε λάβει προβλέψεις που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης