Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων τρομάζουν τους έχοντες και σπεύδουν για συμβιβασμό με τις τράπεζες

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων τρομάζουν τους έχοντες και σπεύδουν για συμβιβασμό με τις τράπεζες
Μια τέτοια περίπτωση είναι και της εταιρείας Ριβιέρα Ανώνυμη Κτηματική και Κατασκευαστική Εταιρεία
«Και ο Άγιος φοβέρα θέλει».
Γάντι ταιριάζει σε επιχειρηματίες οι οποίοι υποχρεώνονται να κάνουν στροφή 180 μοιρών  όταν φθάνει η ώρα του πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή οφειλών προς τις τράπεζες, που σε αρκετές περιπτώσεις ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια  ευρώ.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και της εταιρείας Ριβιέρα Ανώνυμη Κτηματική και Κατασκευαστική Εταιρεία που ανήκει στον επιχειρηματία Γαβριήλ Καλύμνιο, του οποίου έβγαζαν επίσης στο σφυρί προσωπικά ακίνητα για  την εξόφληση οφειλών.
Η επισπεύδουσα Τράπεζα Πειραιώς ζητούσε από τους δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως τιμή πρώτης προσφοράς  συνολικά 7.240.000 ευρώ για ακίνητα που είχε ο βασικός μέτοχος αλλά και η ίδια η εταιρεία.
Η τράπεζα ξεκίνησε τα διαδικασία πώλησης ακινήτων της εταιρείας Ριβιέρα Ανώνυμη Κτηματική και Κατασκευαστικής Εταιρεία με το ποσό των 2.240.000 ευρώ και από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Γαβριήλ Καλύμνιο το ποσό των 5.000.000  ευρώ.
Ωστόσο την τελευταία στιγμή η Τράπεζα Πειραιώς ανακάλεσε τη διαδικασία του πλειστηριασμού και ενημέρωσε τον  αρμόδιο  συμβολαιογράφο ότι  αναστέλλονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας  προχώρησε σε συμβιβασμό με την τράπεζα και αποδέχθηκε να μπει σε ρύθμιση  για την αποπληρωμή της οφειλής αφού πρώτα καταβάλει σημαντικό μέρος της οφειλής.
Στο ενδεχόμενο αθέτησης της υπόσχεσης του επιχειρηματία, η τράπεζα θα επαναφέρει τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Η εταιρεία Ριβιέρα  Ανώνυμη  Κτηματική και Κατασκευαστική Εταιρεία είχε έντονη δραστηριότητα σε κατασκευές πολυτελών κατοικιών και στην ανέγερση εμπορικών ακινήτων προς εκμετάλλευση εκ των οποίων ήταν περιουσιακά στοιχεία τα εταιρείας, από τα οποία ελάμβανε υψηλά μισθώματα στην εποχή της οικονομικής ευμάρειας.  
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε έντονη παρουσία στην Κηφισιά και σε ακριβές περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Μύκονος δημιουργώντας ένα ελκυστικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων.
Τέλος να σημειωθεί  ότι το όνομα Γαβριήλ  Καλύμνιου συμμετέχει σε λίστα του ΚΕΦΟΜΕΠ που περιελάμβανε ονόματα  συμπολιτών μας που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν το πλούτο που  βρέθηκε σε την κατοχή τους αλλά οι έρευνες δεν  ολοκληρωθήκαν καθώς απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας έκλεισε τις υποθέσεις ελέγχων που είχαν περάσει την πενταετία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης