Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γεωργακόπουλος (Intrum): Οι εταιρείες διαχείρισης συμβάλλουν στην ανάπτυξη

tags :
Γεωργακόπουλος (Intrum): Οι εταιρείες διαχείρισης συμβάλλουν στην ανάπτυξη
Στόχος του Ομίλου Intrum Hellas είναι να συμβάλλει στη λειτουργία μιας υγιούς οικονομίας

Tην αναπτυξιακή προοπτική που μπορούν να δώσουν στην οικονομία οι εταιρείες διαχείρισης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων, καθώς και ολόκληρων κλάδων, επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas Γιώργος Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο Fin Forum 2021.
O κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι η προσδοκώμενη ανάπτυξη με ρυθμό της τάξης του 4% τα επόμενα χρόνια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναδιάταξη της οικονομίας σε πιο υγιείς βάσεις, σε συνδυασμό με τα χρηματοδοτικά "εργαλεία" που δίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.
Εκτίμησε δε, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για κινήσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην επιχειρηματικότητα, με βασικό μοχλό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Οι εταιρείες διαχείρισης λόγω του μεγέθους των χαρτοφυλακίων που διαχειρίζονται, επισήμανε ο επικεφαλής της Intrum Hellas , διαβλέπουν τις δυνατότητες σε ολόκληρους κλάδους που σήμερα έχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά με τις κατάλληλες κινήσεις, μπορούν να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια, αξιοποιώντας τη ρευστότητα που υπάρχει διεθνώς.
To πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η κατανόηση του προβλήματος για τις επιχειρηματικές αυτές μονάδες, το οποίο δεν είναι μόνο ο δανεισμός, αλλά και η ανάγκη να βρουν λύσεις σε θέματα οικονομιών κλίμακος, διανομής, πρόσβασης σε αγορές, ενίσχυσης της εξωστρέφειας, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, σημειώνοντας ότι η δραστηριότητα της Intrum Hellas έχει κατεξοχήν αναπτυξιακή λογική.
"Στόχος του Ομίλου Intrum Hellas είναι να συμβάλλει στη λειτουργία μιας υγιούς οικονομίας, διαμορφώνοντας βιώσιμες λύσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να εξυγιανθούν και να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές", ανέφερε.
Η Intrum Hellas έχει σχεδιάσει έναν μηχανισμό που στηρίζει τις επιχειρήσεις, ακόμη και μικρότερου μεγέθους, με στόχο την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό τους, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα, το ΕΣΠΑ, και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ισχυρότερο όλων, το Ταμείο Ανάκαμψης.
Είναι ενδεικτικό, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης προωθεί τη δημιουργία ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων μέσω συγχωνεύσεων, στρατηγικών συμμαχιών και εξαγορών και αυτό είναι που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις και κλάδοι της οικονομίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, ο ρόλος των εταιρειών διαχείρισης είναι κομβικός για την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και κλάδων και για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και μάλιστα, όχι μόνο σε κλάδους όπως ο τουρισμός που είναι γνωστό ότι συγκεντρώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά για παράδειγμα, σε οινοποιεία, χαρτοβιομηχανίες, εταιρείες συσκευασίας τροφίμων, αποθήκευσης και διανομής (logistics) και γενικότερα επιχειρήσεις που έχουν τις προοπτικές να γίνουν εκ νέου ανταγωνιστικές και βιώσιμες.
"Το ζητούμενο για εμάς είναι να απελευθερωθεί η οικονομία από το βάρος των προβληματικών δανείων, όπως σήμερα απελευθερώνονται οι ισολογισμοί των τραπεζών.
Η αναπτυξιακή προοπτική μας ενδιαφέρει γιατί ωφελεί την οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας, είναι δε επωφελής για τους πελάτες μας, αλλά και για τους μετόχους των επιχειρήσεων αυτών", τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης