Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Ισχυρή δέσμευση για την ενδυνάμωση των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον

tags :
Alpha Bank: Ισχυρή δέσμευση για την ενδυνάμωση των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον
Το 55% του συνόλου του Προσωπικού της Τράπεζας είναι γυναίκες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόσβαση των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, με ποσοστό που φτάνει το 37%, σημειώνει η Διοικήση

Την ισχυρή δέσμευση της στη διαρκή ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο εργασιακό της περιβάλλον υλοποιεί η Alpha Bank, μέσα από μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, ειδικών προγραμμάτων και αποκλειστικών παροχών που απευθύνονται στις Εργαζόμενές της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Με οδηγό μία εργασιακή κουλτούρα που ενθαρρύνει έντονα την ενσωμάτωση, η Alpha Bank υιοθετεί πολιτικές και πρακτικές που διασφαλίζουν μισθολογική ισότητα, ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 55% του συνόλου του Προσωπικού της Τράπεζας είναι γυναίκες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόσβαση των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, με ποσοστό που φτάνει το 37%, ενώ, παράλληλα, για το έτος 2020, το 60% των προαγωγών που δόθηκαν αφορούσαν γυναίκες.
Επιπλέον, η Τράπεζα εφαρμόζει ειδική πρόβλεψη σχετικά με την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο (diversity policy) στο Διοικητικό της Συμβούλιο, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση του ποσοστού γυναικών σε αυτό (από 8% το 2019 σε 15,4% το 2020) .
Οι πρωτοβουλίες της για την ενδυνάμωση των γυναικών αναγνωρίζονται από τους εγκυρότερους διεθνείς φορείς, καθώς, επί τρία συναπτά έτη, η Alpha Bank εντάσσεται στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI), ως μία από τις ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν για τις πρακτικές τους σε θέματα ισότητας φύλων.
Παράλληλα, στόχος της Alpha Bank είναι και η εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τις Εργαζόμενές της, μέσα από μία σειρά παροχών που στηρίζουν τη μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών. Ενδεικτικά, το 2020 καλύφθηκαν δαπάνες για βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο και φύλαξη παιδιών κατ’ οίκον για 1.727 παιδιά εργαζομένων.
«Η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος εργασίας που ενθαρρύνει την ενσωμάτωση, τη διαφορετικότητα και τη διαφάνεια αποτελεί σταθερή δέσμευση της Alpha Bank και πλαισιώνει δυναμικά την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στη θέση των γυναικών.
Όμως δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις δεξιότητες των γυναικών της Alpha Bank, εγκαινιάζοντας μία σειρά νέων πρωτοποριακών προγραμμάτων που καλύπτουν όλο τον κύκλο ζωής των γυναικών», επισημαίνει η Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια - Chief Human Resources Officer της Alpha Bank, Φραγκίσκη Μελίσσα.
Τα νέα προγράμματα που θα εισαγάγει η Τράπεζα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων των γυναικών, καλύπτουν ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων τους και όλο τον κύκλο ζωής τους, από την εκπαίδευση και την επιμόρφωση στην εφηβική ηλικία, τη συμβουλευτική και την επαγγελματική ανάπτυξη διαφορετικών θέσεων και ειδικοτήτων, μέχρι και την ενδυνάμωση των γυναικών ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η νέα αυτή δέσμη δράσεων της Τράπεζας περιλαμβάνει:

• Το Πρόγραμμα AW.ARE με τη συμμετοχή 100 γυναικών-Εργαζομένων, με στόχο την ενδυνάμωση και την προσωπική τους ανάπτυξη, τη βελτίωση ηγετικών συμπεριφορών και την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

• To Πρόγραμμα job shadowing για έφηβες “Alpha Parents & Daughters” που απευθύνεται σε μαθήτριες, κόρες Εργαζομένων της Alpha BankΑ που θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία ημέρα στο χώρο εργασίας για να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά και την καθημερινότητα των γονέων τους.

• Σεμινάριο οικονομικής επιμόρφωσης “Μικρές Επενδύντριες” (Young Female Investors) για μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου.

• Πρόγραμμα ανταλλαγής δεξιοτήτων “Trading Alpha Brains -TAB Programme” μεταξύ νέων Eργαζόμενων από διαφορετικές Διευθύνσεις της Τράπεζας.

• Πρόγραμμα συμβουλευτικής SheforHe (mentoring/reverse mentoring) και επαγγελματικής ανάπτυξης σε νεοπροσλαμβανόμενους νέους από γυναίκες σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις της Alpha Bank.

• Προγράμματα ενδυνάμωσης SILVER AW.ARE για εργαζόμενες ηλικίας άνω των 60 ετών.

Η Alpha Bank θα συνεχίσει να πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη γυναικεία ενδυνάμωση στο εργασιακό περιβάλλον, υποστηρίζοντας τις Εργαζόμενες της να κατακτήσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και να ισορροπήσουν με επιτυχία μεταξύ των πολλαπλών τους ρόλων, στην εργασία, την οικογένεια και την κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης