Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ηράκλειος άθλος η μέχρι τώρα μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Ηράκλειος άθλος η μέχρι τώρα μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
Αναγκαία η εισαγωγή μικρότερων παικτών στην αγορά NPLs

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο τραπεζικός τομέας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL), αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες της σχετικής συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Velez: Αναγκαία η εισαγωγή μικρότερων παικτών στην αγορά NPLs

Ο Hugo Velez, Διευθύνων Σύμβουλος της HipoGES, θεωρεί ότι η Ελλάδα άργησε να οργανώσει τους τρεις μεγάλους διαχειριστές χρέους οι οποίοι καλούνται να αναδιαρθρώσουν την κατάσταση των χρεών προς τις τράπεζες.
Πιστεύει, ότι η καθυστέρηση αυτή δημιούργησε υπερβολικά μεγάλα χαρτοφυλάκια τα οποία είναι δύσκολα διαχειρίσιμα από τις εταιρίες και υπάρχει ανάγκη για εισαγωγή και άλλων, ίσως μικρότερων παικτών σε αυτήν την αγορά.
Ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να ασχοληθούν εντονότερα με την αγορά των δανείων σε real estate και να επενδύσουν σε συστήματα εκσυγχρονισμού των διαδικασιών.

Giano: Ηράκλειος άθλος η μέχρι τώρα μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Ο κ. Giuseppe Giano, Πρόεδρος της Euroxx Securities τόνισε την ανάγκη εισαγωγής νέων παικτών μικρότερου ίσως μεγέθους στην αγορά των ΝΡL.
Αυτό που τόνισε ο κ. Giano ήταν η τιτάνια προσπάθεια που έγινε από τις Ελληνικές τράπεζες να μειώσουν την έκθεση τους σε ΝΡL.
Υπενθύμισε ότι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων πάνω από 150 δις. έπεσε στα 47 δις, ενώ ο στόχος είναι σε 18 μήνες το νούμερο αυτό να είναι μονοψήφιο.
Από τις αρχές του 2021 οι τράπεζες έχουν εκχωρήσει 16 δις. σε ΝΡL.
Ο ίδιος το ονόμασε Ηράκλειο άθλο παραπέμποντας ευθέως στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ και χαιρέτισε την επέκταση στο ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης