Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έρχονται υψηλότεροι μισθοί αλλά λιγότεροι εργαζόμενοι κατά 7-8 χιλιάδες στις ελληνικές τράπεζες – Το νέο σχέδιο

Έρχονται υψηλότεροι μισθοί αλλά λιγότεροι εργαζόμενοι κατά 7-8 χιλιάδες στις ελληνικές τράπεζες – Το νέο σχέδιο
Τα διοικητικά στελέχη, οι διοικήσεις και βεβαίως όσοι έχουν αρμοδιότητες και υπεύθυνες θέσεις θα πρέπει να δουν τους μισθούς και της ετήσιες απολαβές τους να αυξάνονται σημαντικά
Σχετικά Άρθρα

Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών βλέπουν και αντιλαμβάνονται… τι έρχεται.
Βλέπουν ότι τα καταστήματα σταδιακά παραγκωνίζονται, η ηλεκτρονική τραπεζική και οι νέες τεχνολογίες εκτινάσσονται.
Βλέπουν ότι εάν θέλουν να είναι ανταγωνιστικές, με υψηλό περιθώριο κέρδους, να έχουν ικανοποιημένους μετόχους και καλές επιδόσεις, θα πρέπει να αλλάξουν όλη την στρατηγική τους.
Για να αποθαρρύνουν τους πελάτες τους να πηγαίνουν στα καταστήματα οι τράπεζες ετοιμάζουν κίνητρα και αντικίνητρα.
Εάν κάνεις την συναλλαγή στο κατάστημα θα πληρώσεις 3 φορές μεγαλύτερη προμήθεια από ότι εάν κάνεις την ίδια συναλλαγή με ηλεκτρονικό τρόπο.
Ήδη μεγάλες τράπεζες – βλέπε Εθνική – ετοιμάζει ένα τέτοιο μοντέλο για το δίκτυο της αλλά και άλλες τράπεζες.

Κορυφαίοι τραπεζικοί παράγοντες αναλύουν τα δεδομένα και καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα.

1)Το προσωπικό των τραπεζών θα πρέπει να μειωθεί κατά 7 με 8 χιλιάδες.
Σήμερα με όρους 2020 οι τράπεζες διαθέτουν 7,8 χιλιάδες η Εθνική εργαζόμενους, η Πειραιώς 9,5 χιλιάδες, η Eurobank 6,7 χιλιάδες και η Alpha bank 6,29 χιλιάδες.
Κατά τα τραπεζικά στελέχη κάθε τράπεζα πρέπει να έχει 5 με 5,5 χιλιάδες εργαζόμενους, αυτός είναι ο ιδανικός αριθμός εργαζομένων.
Τι σημαίνει αυτό;
Θα μειωθούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 7 με 8 χιλιάδες και από 30 χιλιάδες θα μειωθούν στους 22 με 23 χιλιάδες τουλάχιστον για τις 4 μεγάλες συστημικές.

2) Τα διοικητικά στελέχη, οι διοικήσεις και βεβαίως όσοι έχουν αρμοδιότητες και υπεύθυνες θέσεις θα πρέπει να δουν τους μισθούς και της ετήσιες απολαβές τους να αυξάνονται σημαντικά, το υπάρχον σύστημα είναι λάθος και δεν είναι αποδοτικό και ανταποδοτικό.
Οι μισθοί των διοικήσεων των τραπεζών θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τον μισθό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ένας διευθύνων σύμβουλος τράπεζας δεν μπορεί να λαμβάνει 180 χιλιάδες ευρώ καθαρά ετησίως και να παράγει 500 εκατ κέρδη.
Προφανώς και πρέπει να υπάρχει πολύ πιο αποδοτικό και ανταποδοτικό σύστημα στις απολαβές των διοικήσεων των τραπεζών και των βασικών στελεχών.
Ωστόσο βελτίωση μπορεί να υπάρξει και στους απλούς εργαζομένους για τις αποδοχές που λαμβάνουν.

3)Η ηλεκτρονική τραπεζική θα αντικαταστήσει και περιθωριοποιήσει μεγάλο μέρος της παραδοσιακών εργασιών των υποκαταστημάτων, οπότε οι τράπεζες από εδώ και στο εξής θα επιχειρούν να διώξουν από τα καταστήματα τους πελάτες τους και να τους μεταφέρουν στην ηλεκτρονική τραπεζική.
Έχει αμεσότητα και τεράστιες δυνατότητες.
Βέβαια απαιτείται χρόνος ωρίμανσης, η ελληνική κοινωνία έχει πολλούς ηλικιωμένους που έχουν εκπαιδευτεί να συναλλάσσονται στο κατάστημα και η νοοτροπία αυτή δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα.

4)Οι προμήθειες θα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών στο μέλλον, πέραν από τα έσοδα από τόκους που είναι ο πυρήνας της κερδοφορίας.
trapesss28iOYLL.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης