Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η κίνηση ματ Πειραιώς με Ντυνάν - Euromedica και οι υπεραξίες από την πώληση του νέου σχήματος - Ο ρόλος Farallon

Η κίνηση ματ Πειραιώς με Ντυνάν - Euromedica και οι υπεραξίες από την πώληση του νέου σχήματος - Ο ρόλος Farallon
Η Πειραιώς καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος του νέου σχήματος με εταίρο την πανίσχυρη Farallon
Σχετικά Άρθρα

Η πολιτική διαχείρισης συμμετοχών με συνεργάτη τη Blantyre αποτελεί ιδανική κίνηση και αποδίδει καρπούς για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς με τη συγχώνευση του Ερρίκος Ντυνάν με τη Euromedica δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος υγείας σε επίπεδο πανελλαδικήςε καλυψης ο οποίος αναμένεται να βγει σύντομα προς πώληση.
Η Πειραιώς καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος του νέου σχήματος με εταίρο την πανίσχυρη Farallon και δημιουργείται ένα asset που ενσωματώνει υπεραξίες που δεν θα προέκυπταν χωρίς τη συγχώνευση αυτή.
Αξίζει αν σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει σήμερα το 100% του Ερρίκος Ντυνάν που είναι η μοναδική νοσηλευτική μονάδα στην Ελλάδα που έχει φτιαχτεί εξαρχής με κτιριακές προδιαγραφές νοσοκομείου και το 30% της Euromedica για την οποία επέλεξε να μην κάνει ότι έκαναν οι υπόλοιπες δανείστριες τράπεζες δηλαδή να πουλήσει τα δάνεια.
Ο Όμιλος Εuromedica έχει ισχυρότατη παρουσία στη Θεσσαλονίκη με δύο Γενικές Κλινικές, μία Μαιευτική, μία Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ένα Κέντρο Αποκατάστασης και έξι Διαγνωστικά Κέντρα. Η παρουσία στην ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα είναι εξίσου ισχυρή με μια Γενική Κλινική και Διαγνωστικά Κέντρα σε Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη και Κατερίνη. Στην Κεντρική Ελλάδα ο Όμιλος έχει παρουσία στην Λάρισα με δύο Διαγνωστικά Κέντρα.
Στην Αττική, ο Όμιλος λειτουργεί και εξελίσσει ένα δίκτυο δέκα Διαγνωστικών Κέντρων και μίας Γενικής Κλινικής.
Τέλος, η Euromedica, διαθέτει δύο υπερσύγχρονες κλινικές στα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδος, την Κρήτη και την Ρόδο. Στην Κρήτη, λειτουργεί επιπλέον και δύο Διαγνωστικά Κέντρα.

Ελκυστικό πακέτο

Όπως μπορεί να γίνει αντιλληοτί η Πανελλαδική κάλυψη σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη καθιστά το σχήμα ιδιαίτερα ελκυστικό για κάθε επενδυτή.
Στην αγορά κυκλοφορούν φήμες ότι τελικά η Farallon θα αποκτήσει το σύνολο της νέας εταιρίας εξαγοράζοντας το πακέτο της Πειραιώς.
Οι φήμες δεν επιβεβαιώνονται καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα εταιρία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα βγει προς πώληση και αυτός που θα την αποκτήσει θα είναι ο πλειοδότης.
Αυτό φυσικά δεν αποκλείει ότι η Farallon μπορεί να πλειοδοτήσει στη διαδικασία και να αποκτήσει το πακέτο της τράπεζας Πειριαώς.
Επισημαίνεται  ότι ο νέος όμιλος υγείας θα απασχολεί πάνω από 2.700 εργαζομένους, ενώ θα διαθέτει περισσότερες από 1.000 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο.
Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη το δίκτυο του ομίλου, στην ωρίμανσή του, θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 επισκέψεις ετησίως μέσα από ένα πλέγμα 3.500 συνεργαζόμενων ιατρών σε όλη την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης