Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην Optima Bank ενήμερα πλέον δάνεια 30 εκατ. ευρώ από τη Cepal

Στην Optima Bank ενήμερα πλέον δάνεια 30 εκατ. ευρώ από τη Cepal
Ολοκληρώθηκε η πρώτη στην Ελλάδα συναλλαγή αγοράς χαρτοφυλακίου δανείων 30 εκατ. ευρώ της Cepal από την Optima bank, τα οποία επιστρέφουν ενήμερα μέσω της δευτερογενούς αγοράς στο τραπεζικό σύστημα
Optima bank και Cepal ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της πρώτης στην Ελλάδα συναλλαγής στη δευτερογενή αγορά που αφορά σε χαρτοφυλάκιο ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, τα οποία πλέον επιστρέφουν στο τραπεζικό σύστημα.
Η συναλλαγή επιτρέπει σε επιχειρήσεις να έχουν ξανά πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και να προχωρήσουν τα νέα τους επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία.
Η Cepal, με εξειδίκευση στην εύρεση λύσεων για τους οφειλέτες, ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναδιάρθρωση των δανείων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή τους στο τραπεζικό σύστημα.
Η Optima bank, που πρωτοστατεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αξιολόγησε θετικά την προοπτική αυτών των επιχειρήσεων, που άφησαν πίσω τους τα δύσκολα και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, και επένδυσε σε αυτές και τη δυναμική τους. Μέσα από αυτή την κίνηση η Optima bank τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περαιτέρω τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα συμμετοχής στα υφιστάμενα και μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα.

Ενήμερα πλέον πρώην κόκκινα δάνεια

Ο κ. Πάρις Οικονόμου, Head of Wholesale Banking της Optima bank δήλωσε σχετικά: ‘’H Optima bank συνεχίζει να πρωτοπορεί, αυτή τη φορά ως η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που ενσωματώνει πακέτο ενήμερων πλέον δανείων από τη δευτερογενή αγορά στο χαρτοφυλάκιό της.
Στόχος μας είναι να είμαστε η τράπεζα αναφοράς στη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις με βιώσιμα επενδυτικά σχέδια να επανενταχθούν στο τραπεζικό σύστημα’’.
Ο κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal, σημείωσε σχετικά: ‘’Η ολοκλήρωση του Project Rebound, της πρώτης συναλλαγής του είδους της στην ελληνική αγορά, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στις επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν προβλήματα στο παρελθόν και τη δέσμευσή μας για την εύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων, για τους δανειολήπτες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επανέλθουν σε υγιή βάση στο τραπεζικό σύστημα.’’

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης