Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ακατανόητη κερδοσκοπία στην Attica Bank - Για δεύτερη φορά η Ellington αθετεί τις συμφωνίες

Ακατανόητη κερδοσκοπία στην Attica Bank - Για δεύτερη φορά η Ellington αθετεί τις συμφωνίες
Η Ellington δεν είναι στρατηγικός επενδυτής, λειτουργεί τυχοδιωτικά, κερδοσκοπικά
Μια ακατανόητη κερδοσκοπική άνοδος που δεν δικαιολογείται κάτω από οποιοδήποτε σενάριο λαμβάνει χώρα στην Attica Bank, η οποία καταγράφει άνοδο από τις αρχές του έτους 175%, αφού η κεφαλαιοποίηση έφτασε τα 288 εκατ. ευρώ σήμερα 24/01 από 102 εκατ. ευρώ στις 31/12/2022, παρότι σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου 473,3 εκατ. ευρώ.
Με απίστευτα περιορισμένο free float - διασπορά μετοχών μόλις 2%, καταγράφεται ένα προκλητικό κερδοσκοπικό παιχνίδι, ερήμην της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που να αφήνει να εκδηλώνονται τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις, εν όψει ΑΜΚ.
Και αφού είναι γνωστό ότι τα κεφάλαια που θα επενδυθούν θα καλύψουν ζημιές.

Πώς η Ellington σχεδιάζει να σπάσει για δεύτερη φορά τις συμφωνίες

Η Ellington η οποία θέτει όρους για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου των 473,3 εκατ. ευρω της Attica Bank, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, υπό όρους θα μπορούσε να σπάσει τις συμφωνίες, αρκεί να κερδίσει εις βάρος της χρεοκοπημένης Attica Bank.
Θυμίζουμε ότι η Ellington που είχε δανείσει στην Aldridge 70 εκατ. ευρώ για την περιβόητη απάτη της τιτλοποίησης Artemis, έφυγε από αυτή τη συμφωνία με 140 εκατ. ευρώ, το διπλάσιο των χρημάτων που δάνεισε.
Η Ellington δεν είναι στρατηγικός επενδυτής, λειτουργεί τυχοδιωτικά, κερδοσκοπικά, αδιαφορεί για την τύχη της Attica Bank και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα κερδίσει εκατομμύρια, χωρίς ρίσκο.
Αυτοί είναι οι περιβόητοι στρατηγικοί επενδυτές των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης