Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρ. Πειραιώς: Από σήμερα 21/03 η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για Attica Group στα 1,855 ευρώ

Τρ. Πειραιώς: Από σήμερα 21/03 η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για Attica Group στα 1,855 ευρώ
Από σήμερα 21/03 η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης από την Τρ. Πειραιώς για την Attica Group στα 1,855 ευρώ

Εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε το πληροφοριακό δελτίο και η έναρξη περιόδου αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς προς τους μετόχους της Attica Group, η οποία ξεκινά σήμερα 21 Μαρτίου 2023.
Η δημόσια πρόταση αφορά 44,49 εκατ. μετοχές ή το 20,6168% της Attica Συμμετοχών που δεν ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς
Υπενθυμίζεται πως η δημόσια πρόταση γίνεται λόγω αύξησης της έμμεσης συμμετοχής της Πειραιώς στην Attica Group, από τη δημόσια πρόταση που έχει καταθέσει για τη MIG. 
Το σημαντικό για τους μετόχους της Attica Group είναι πως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής της MIG με τη STRIX, η τελευταία θα καταθέσει δημόσια πρόταση στους μετόχους της ΑΤΤΙΚΑ στα 2,59 ευρώ. 
Επομένως, η δεύτερη δημόσια πρόταση που θα γίνει είναι η σημαντική
Ειδικότερα, η περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι δύνανται να αποδέχονται τη Δημόσια Πρόταση με την υποβολή σχετικής έγγραφης δήλωσης αποδοχής (στο εξής η «Δήλωση Αποδοχής») στον Συμμετέχοντα/Διαμεσολαβητή (όπως ορίζονται στο Πληροφοριακό Δελτίο) τους, μέσω του οποίου τηρούν στο Σ.Α.Τ. τις Προσφερόμενες Μετοχές τους θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις (4) εβδομάδες, με έναρξη στις 21.03.2023,
στις 08:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) και λήξη στις 18.04.2023, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 2 του Νόμου (στο εξής η «Περίοδος Αποδοχής»).

Η διαδικασία αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης περιγράφεται αναλυτικά στην ενότητα 2 του Πληροφοριακού Δελτίου.
Η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς και δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια αναφορικά με τη διαγραφή των μετοχών της Attica από το Χρηματιστήριο. 

Το πληροφοριακό δελτίο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης