Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Macquarie πήγε Ιταλία, τέλος και η First Sentier… από ΤΕΡΝΑ – Νέα από Optima στο ΧΑ, Attica Bank και Ελλάκτωρ

Η Macquarie πήγε Ιταλία, τέλος και η First Sentier… από ΤΕΡΝΑ – Νέα από Optima στο ΧΑ, Attica Bank και Ελλάκτωρ
Με 60 εκατ αρχικά και ακολούθως με 200 εκατ στην Attica bank η Thrinvest
Σήμερα θα εστιάσουμε σε 4 θέματα

1)Οι συνομιλίες για deal με την Τέρνα Ενεργειακή κατέρρευσαν.

2)Στην Attica bank η Thrinvest θα επενδύσει αρχικά 60 εκατ και ακολούθως έως 150 με 200 εκατ
3)Ο Ελλάκτωρ σπάει σε τρεις
4)Στις 22 Μαρτίου 2023 η Optima Bank πήρε την απόφαση να προχωρήσει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο με στόχο P/BV 1 δηλαδή αξία 125 με 135 εκατ ευρώ.

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής

Οι διαπραγματεύσεις της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής για την πώληση στρατηγικού ποσοστού κατέρρευσαν.
Πρωτίστως η μετοχή επανήλθε στην ζώνη των 18,72 ευρώ ή 2,16 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία…
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι αποχώρησε η Macquarie η οποία για δεύτερη φορά αξιολόγησε την εταιρία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και αποχώρησε…καθώς έκλεισε μεγάλο deal στην Ιταλία.
Η Macquarie δεν θα ξανασχοληθεί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Το πρόβλημα είναι ότι First Sentier, που διεκδικεί την Τέρνα Ενεργειακή αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης…και από ότι πληροφορούμαστε αποχώρησε ή σχεδιάζει να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις…
Οι όροι δανεισμού έχουν αλλάξει ριζικά ενώ έχουν μεταβληθεί άρδην και τα δεδομένα στο ενεργειακό τοπίο….
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δεν μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα υπεραξίες ενώ η μεγάλη μεταβλητότητα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας καθιστά ακόμη πιο έωλο το deal…
Το deal της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής κόλλησε και δεν θα υπάρξει συμφωνία εάν δεν αλλάξουν οι όροι… το τίμημα πρέπει να μειωθεί και όχι να αυξηθεί στα 23 ευρώ θεωρείται πανάκριβη και ετεροβαρής μια συμφωνία ενώ πρέπει να επαναξιολογηθούν οι όροι δανεισμού του υποψήφιου αγοραστή που έχουν επιδεινωθεί….

Τεμαχίζεται και σπάει σε τρεις… ο Ελλάκτωρ

Ο Ελλάκτωρ σήμερα έχει χρηματιστηριακή αξία 2,01 ευρώ ή 701 εκατ ευρώ χρηματιστηριακή αξία…
Το βασικό ερώτημα εδώ είναι η Reggeborgh τι σχεδιάζει να κάνει;
Η απάντηση είναι η εξής.
Ο Ελλάκτωρ θα σπάσει σε τρεις…
Τι εννοούμε.
Την διαχείριση των ακινήτων την Reds θα την κρατήσει ως περιουσιακό στοιχείο η Reggebrogh ως βασικός μέτοχος που τελικά θα έφερνε την επανάσταση… και τελικά έφερε τον τεμαχισμό…
Ο Άκτωρ που δραστηριοποιείται στις κατασκευές και παραχωρήσεις ήταν αδύνατο να δοθεί στον Κούτρα και στους Κυπρίους, αφού οι τράπεζες μεταξύ άλλων έθεσαν θέμα φερεγγυότητας.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει στα δύο ο Άκτωρ στο κατασκευαστικό σκέλος και στις παραχωρήσεις όπου θα μοιραστούν μεταξύ Intrakat και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η διαχείριση απορριμμάτων που αποτελεί ένα ενδιαφέρον περιουσιακό στοιχείο του Ελλάκτωρ θα δοθεί στον όμιλο Βαρδινογιάννη και θα συμψηφιστούν άλλες υποχρεώσεις του ομίλου Ελλάκτωρ προς τον όμιλο της Motor Oil.

Με 60 εκατ αρχικά και ακολούθως με 200 εκατ στην Attica bank η Thrinvest

Με 60 εκατ αρχικά και με 200 εκατ στην συνέχεια η Thrinvest θα συμμετάσχει στην Attica bank.
Η Thrinvest των Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου… αρχικά θα επενδύσει 60 εκατ και θα πάρει το 10% της Attica bank στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου των 473,3 εκατ της Attica bank.
Θα εκδοθούν και Warrants τα οποία θα αποκτήσει η Thrinvest.
Σε επόμενη φάση θα υλοποιηθεί αύξηση 200 εκατ αντί για 400 εκατ που είχε εκτιμηθεί…
Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές της Attica bank είναι 720 εκατ και η τράπεζα ήταν στην κυριολεξία με αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Οι όροι συγχώνευσης με την Παγκρήτια ικανοποιούν σχεδόν πλήρως την Thrinvest…
Υπενθυμίζεται ότι σύντομα θα κλείσει και το ζήτημα Παγκρήτιας με HSBC όπου το αρνητικό goodwill αποτιμήθηκε όχι 90 αλλά 130 εκατ εξέλιξη θετική για την Thrinvest…
Κλείνει την άλλη εβδομάδα και το deal της πώλησης του μεριδίου του Μιχάλη Σάλλα στην Thrinvest αντί 25 εκατ ευρώ.

Η Optima bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το “πράσινο φως” για τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της τράπεζας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Optima bank από την έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 22 Μαρτίου.
Η απόφαση αυτή αποτελεί σημείο “σταθμό” για την ιστορία της και ταυτόχρονα σημείο “εκκίνησης” για την επόμενη μέρα της τράπεζας.
Η Optima bank έχει διαγράψει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια πρωτόγνωρα εντυπωσιακή πορεία στην τραπεζική αγορά, με πολλά επιτεύγματα στο ενεργητικό της. Σήμερα η τράπεζα διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο 27 καταστημάτων, αριθμεί πληθώρα βραβεύσεων και διακρίσεων, ενώ επενδύει συνεχώς σε τεχνολογίες αιχμής με σκοπό να προσφέρει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση στους πελάτες της.
Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της, έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις, ενώ έχει στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα με χρηματοδοτήσεις επενδύσεων που υπερβαίνουν τα 1,8 δισ. ευρώ.
Η Optima bank είναι η πρώτη τράπεζα που θα διαβεί το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά από 17 χρόνια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη της στη δυναμική του. Η κίνηση αυτή αποτελεί αναμφίβολα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης