Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Attica bank… ολοκλήρωσε την ΑΜΚ των 473,3 εκατ… ήρθε η ώρα να αποκαλύψει τις χαοτικές ζημιές 720 εκατ του παρελθόντος

Η Attica bank… ολοκλήρωσε την ΑΜΚ των 473,3 εκατ… ήρθε η ώρα να αποκαλύψει τις χαοτικές ζημιές 720 εκατ του παρελθόντος
Οι πρακτικές τις αδιαφάνειας πρέπει να τελειώσουν στην Attica bank
Όλοι πλέον έχουν κατανοήσει… γιατί η Attica bank δεν έχει ανακοινώσει το πραγματικό μέγεθος των ζημιών της... προ της αύξησης των 473, 3 εκατ ευρώ.
Εάν οι ζημιές καταγράφονταν προ της αύξησης κεφαλαίου – με όρους διαφάνειας – αυτό έπρεπε να είχε συμβεί, θα γνώριζαν όλοι ότι αποφασίστηκε να την διασώσουν παρ΄ ότι η τράπεζα ήταν χρεοκοπημένη.
Η Attica bank στις 28 Απριλίου θα ανακοινώσει – με μεγάλη καθυστέρηση – τα αποτελέσματα χρήσης 2022…
Το bankingnews έχει υποστηρίξει σε πλήθος ρεπορτάζ ότι η Attica bank δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα αποτυχημένο πείραμα όπου κυβέρνηση, διοικήσεις, Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή έκαναν τα στραβά μάτια και μετέφεραν το πρόβλημα στο μέλλον…
Με βάση τις πραγματικές ζημιές της Attica bank -720 εκατ ευρώ και έχοντας με βάση το 9μηνο 2022 περίπου 290 εκατ ευρώ κεφάλαια στην χρήση 2022 θα πρέπει να εμφανίσει -430 εκατ ευρώ αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Η αύξηση κεφαλαίου των 473,3 εκατ ευρώ ολοκληρώθηκε Απρίλιο 2023, οπότε δεν συμπεριλαμβάνεται στον ισολογισμό.

Φοβούμαστε όμως ότι δεν θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και η Attica bank θα συνεχίσει να αποκρύβει τις πραγματικές ζημιές εμφανίζοντας τες σταδιακά.

Η Attica bank ανακοίνωσε πρόσφατα με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας βελτιώθηκαν περίπου 20 μονάδες αλλά δεν μας είπε από ποια βάση μετράται η κεφαλαιακή επάρκεια αφού τα πραγματικά κεφάλαια είναι αρνητικά.

Εάν η νέα διοίκηση υπό την Ε. Βρεττού θέλει να αποδείξει ότι έχει αλλάξει πορεία η Attica bank άπαξ και το ΤΧΣ, η Thrivest και η Παγκρήτια αποφάσισαν να την στηρίξουν κεφαλαιακά, - το ΤΜΕΔΕ έχασε πάνω από 1 δισ και αποχώρησε - θα πρέπει να μην υιοθετήσει τις πρακτικές του παρελθόντος, όπου οι διοικήσεις της τράπεζας εξαπατούσαν τους επενδυτές.
Πέραν των πολλών που χρειάζεται η Attica bank είναι διαφάνεια, πρέπει λοιπόν να εμφανιστούν όλες οι ζημιές στην Attica bank γιατί εάν δεν εμφανιστούν απλά θα είναι μια επανάληψη μας φαύλης κατάστασης του παρελθόντος.

Τα λογιστικά τρικ, η συσκότιση, η δημιουργική ασάφεια, οι πλασματικοί ισολογισμοί θα συνεχίσουν στην Attica bank…για λίγο καιρό ακόμη... 
Η εμπροσθοβαρής αποκάλυψη της πραγματικής ζημιάς που αφορά το παρελθόν έπρεπε να ήταν υποχρέωση της τράπεζας αλλά η ΤτΕ τα έκανε μαντάρα στους ελέγχους και η κυβέρνηση δεν ήθελε περιπέτειες…

Αναμένουμε τον ισολογισμό της Attica bank αλλά φοβούμαστε ότι θα διαψευστούμε… υλοποιήθηκε αύξηση 473,3 εκατ… θα ακολουθήσει και άλλη άλλα 400 εκατ και η τράπεζα δεν είχε δημοσιεύσει τις ζημιές.
Οι πρακτικές τις αδιαφάνειας πρέπει να τελειώσουν στην Attica bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης