Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Κεφάλαια έως και 150 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια – Επενδυτική βαθμίδα το β’ εξάμηνο 2023

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Κεφάλαια έως και 150 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια – Επενδυτική βαθμίδα το β’ εξάμηνο 2023
Δηλώσεις του CEO της Τράπεζας Πειραιώς από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Σχετικά Άρθρα
Η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Παράλληλα, ο κ. Μεγάλου προβλέπει ισχυρή προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, οι οποίες εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 120 – 150 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας.
Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει πως θα διατηρηθεί η μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, ανέφερε ο κ. Μεγάλου, ο οποίος παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε αυτόν τον τομέα. Τόνισε μάλιστα πως και τα επόμενα χρόνια υπάρχει ένα «μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας» για νέες μεταρρυθμίσεις, καθώς οι ανάγκες αποπληρωμής του δημόσιου χρέους παραμένουν χαμηλές.
Μιλώντας για την ενεργειακή μετάβαση, ο κ. Μεγάλου ανέφερε πως η ΕΕ συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των επενδύσεων στον τομέα αυτό, ωστόσο οι ευρωπαϊκοί πόροι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν μακροχρόνια λύση. «Εμείς ως τράπεζα και ως οικονομία αξιοποιούμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο του EU Green Deal, ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη στρατηγική», δήλωσε.
Ο κ. Μεγάλου εμφανίστηκε ανήσυχος σχετικά με τυχόν περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε «πραγματικές οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις». Επιπλέον, προβληματισμό προκαλεί, σύμφωνα με τον ίδιο, η μειούμενης σημασίας θέση της Ευρώπης σε γεωπολιτικό επίπεδο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αυτό που απαιτείται είναι πραγματική ηγεσία ώστε να δράσουμε σωστά ως Ευρωπαίοι», δήλωσε.
Ο CEO της Πειραιώς εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πρόσφατη κρίση στον τραπεζικό κλάδο διεθνώς, εκτιμώντας ότι παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ότι δεν αναμένεται να εξαπλωθεί ή να επηρεάσει την Ευρώπη ή ακόμη και τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης