Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Παγκρήτια Τράπεζα στην οδό Βουκουρεστίου στον αριθμό 15 - «Προίκα» της HSBC, οι πελάτες και οι καταθέσεις

Η  Παγκρήτια Τράπεζα στην οδό Βουκουρεστίου στον αριθμό 15 - «Προίκα» της HSBC, οι πελάτες και οι καταθέσεις
Η διοίκηση της Παγκρήτιας θεωρεί ότι η επιτυχής απορρόφηση της HSBC στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο
Σχετικά Άρθρα
Μία έκπληξη περιμένει σήμερα τους περαστικούς της οδού Βουκουρεστίου που θα την περπατήσουν με κατεύθυνση προς την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) καθώς θα διαπιστώσουν ότι ο Βρετανικός όμιλος HSBC παραχώρησε τη θέση του στην Παγκρήτια Τράπεζα.
Σε λιγότερο από 24 ώρες τα χρώματα της Παγκρήτιας πήραν τη θέση τους αφού μία μέρα νωρίτερα η διοίκηση του Αντώνη Βαρθολομαίου με τη διοίκηση της HSBC υπέγραψαν την τελική συμφωνία ενοποίησης των δύο οργανισμών.
Από τα ξημερώματα του Σαββάτου στελεχιακό δυναμικό και δίκτυο καταστημάτων ενσωματώνονται πλέον στην οικογένεια της Παγκρήτιας και όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των πελατών τη Δευτέρα, στο νέο, ενοποιημένο δίκτυο.
Η διοίκηση της Παγκρήτιας θεωρεί ότι η επιτυχής απορρόφηση της HSBC στην Ελλάδα αποτελεί ένα ορόσημο που σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης και ανταγωνιστικής τράπεζας.
Τα χρώματα της τράπεζας θα φιγουράρουν δίπλα από τα πιο γνωστά brand όπως της Louis Vuitton, της PRADA και της CHANEL στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας.

Αλλαγή σελίδας

Η Παγκρήτια Τράπεζα αλλάζει σελίδα αφού από μία περιφερειακή συνεταιριστική τράπεζα πέρασε στα τραπεζικά σαλόνια της πρωτεύουσας διεκδικώντας τη δική της θέση.
Συνολικά 15 καταστήματα από σήμερα θα ενταχθούν στο δίκτυο της.
Περίπου 250 άτομα προσωπικό της HSBC θα προστεθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της.
Η «προίκα» της βρετανικής τράπεζας στην Παγκρήτια θα αποτυπωθεί τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.
Ήδη το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό πελατών όσο και καταθέσεις.
hh.JPG
Το ύψος τους αναμένεται να ανέλθει στο 1,4 δισ. ευρώ συμβάλλοντας στην άνοδο των καταθέσεων άνω των 2 δισ ευρώ.
Η HSBC είχε υψηλές τραπεζικές εργασίες και ειδικότερα σε επενδυτικά προγράμματα τα οποία την είχαν καταστήσει ψηλά στον ανταγωνισμό.
Στην Παγκρήτια μετά την απορρόφηση της HSBC η διοίκηση στοχεύει στην μείωση των κόκκινων δανείων και τη συγχώνευση με την Attica Bank.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης