Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρεις παρεμβάσεις Πατέλη αμφισβητήσιμης αποτελεσματικότητας – Όταν η μετριότητα ανάγεται σε «ψήφο εμπιστοσύνης»

Τρεις παρεμβάσεις Πατέλη αμφισβητήσιμης αποτελεσματικότητας – Όταν η μετριότητα ανάγεται σε «ψήφο εμπιστοσύνης»
Η μετριότητα των παρεμβάσεων ανάγεται σε ψήφος εμπιστοσύνης και όλο αυτό βαφτίζεται επενδύσιμη οικονομία… - Συγνώμη αλλά ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού.
Σήμερα δεν θα επικεντρωθούμε στις παρεμβάσεις του Α. Πατέλη οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επί των ΛΟΑΤΚΙ, ούτε θα αξιολογήσουμε τις αναφορές ότι εάν δεν ψηφιστεί το σερνόμενο νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ που έχει προκαλέσει εσωκομματική ένταση στην ΝΔ – και εύλογα – δεν έχει λόγο ύπαρξης στο πρωθυπουργικό γραφείο ως οικονομικός σύμβουλος.
Βέβαια εδώ γεννάται το ερώτημα ένας οικονομικός σύμβουλος έχει ρόλο συμβούλου επί των οικονομικών… οπότε δεν κατανοούμε το επιχείρημα…
Η ελληνική κοινωνία δεν εκμοντερνίζεται με τέτοιες παρεμβάσεις, ας μην συνθλίψουμε τα χρηστά ήθη και έθιμα της κοινωνίας μας για νεωτερισμούς που είναι μακριά από την ελληνική πραγματικότητα… αλλά αυτή μας η άποψη μπορεί να είναι αδιάφορη…
Δεν κρίνουμε τον Πατέλη για τις θέσεις του στους ΛΟΑΤΚΙ αλλά για τις πρωτοβουλίες που έλαβε σε τρία ζητήματα

Εμπλάκηκε στο deal της J P Morgan με την Viva Wallet και το deal αυτό που θεωρήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, εξελίσσεται σε διασυρμό.
Όπως έχει αποκαλύψει το BN σφαγή συντελείται μεταξύ Καρώνη του διευθύνοντος συμβούλου και βασικού μετόχου και της J P Morgan που μάλλον κατάλαβαν ότι την έχουν πατήσει πολύ άσχημα σε αυτή την φούσκα…
Ο Πατέλης είχε ένα ρόλο αν και δεν ευθύνεται που αλληλοσκοτώνονται Καρώνης και J P Morgan… εμείς θα πούμε ας πρόσεχαν οι αμερικάνοι.
Όμως τελικά με όρους συμβολικότητας το deal της Viva Wallet ήταν και είναι φιάσκο, πήραν τα εκατοντάδες εκατ οι μέτοχοι που πούλησαν π.χ. Λάτση και η υπόθεση εξελίσσεται σε φιάσκο.

Εμπλάκηκε στην υπόθεση την UniCredit στην Alpha bank και εδώ γεννάται το ερώτημα… η UniCredit αύξησε το τίμημα 13,3 εκατ μεταξύ της αρχικής και τελικής πρότασης και αυτό ονομάζεται ψήφος εμπιστοσύνης.
Γνωρίζουμε ότι υπήρξε εμπλοκή ή τουλάχιστον ερωτήθηκε ο Α. Πατέλης και η παρέμβαση του ήταν 13,3 εκατ επιπλέον και αυτό βαφτίστηκε ψήφος εμπιστοσύνης.
Έχουμε αναλύσει πως το ελληνικό δημόσιο επένδυσε 54 δισεκ. και θα πάρει πίσω από τις τράπεζες 4 δισεκ. δηλαδή ζημιά 50 δισεκ. μαζί με κεφάλαια και κάλυψη χρηματοδοτικού κενού funding gap…
Σε ένα τέτοιο σύνολο και ενώ σωρευτικά από το 2009 οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει βοήθεια πάσης φύσεως 103 δισεκ. – όπως έχει αναλύσει το BN (bankingnews) – η κυβέρνηση δεν είπε κουβέντα για την ζημιά…
Ο υπουργός οικονομικών Χατζηδάκης ζητωκραύγαζε για την επιτυχία… από πότε είναι επιτυχία ζημιά 50 δισεκ. και ο Α. Πατέλης απλώς εξαφανισμένος…

Η τρίτη του εμπλοκή σχετίζεται με το πώς η Axia παίρνει δουλειές και υψηλές προμήθειες…
Απλώς θα αναφέρουμε ότι η Axia πήρε την δουλειά π.χ. για να βρει στρατηγικό επενδυτή στην Attica bank και τελικά δεν βρήκε αφού ο Μπάκος και Καυμενάκης και Εξάρχου με την Thrivest προσήλθαν μόνοι τους…
Η Axia πήρε μια γερή προμήθεια κάποιων εκατ. ας υποθέσουμε 12,5 εκατ χωρίς νόημα.

Σε καμία εκ των περιπτώσεων δεν υπονοούμε οικονομικό δόλο, το ξεκαθαρίζουμε για να αποτραπεί οποιαδήποτε παρεξήγηση - είμαστε ξεκάθαροι - αλλά αναδεικνύουμε τι σημαίνει παρέμβαση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού.
Η μετριότητα των παρεμβάσεων ανάγεται σε ψήφος εμπιστοσύνης και όλο αυτό βαφτίζεται επενδύσιμη οικονομία… βαφτίζουμε επιτυχία μια επενδυτική μετριότητα και αυτό πουλάει σήμερα η Ελλάδα.
Συγνώμη αλλά ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Υποσημείωση

Όταν ερωτώνται οι τραπεζίτες για το πως αξιολογούν τον οικονομικό σύμβουλο... λένε επόμενη ερώτηση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης