Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πατέλης (σύμβουλος πρωθυπουργού): Μετά το καλοκαίρι το νέο placement και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

Πατέλης (σύμβουλος πρωθυπουργού): Μετά το καλοκαίρι το νέο placement και η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας
«Με βάση όσα αντιλαμβάνομαι αυτό πρόκειται να γίνει κάποιο διάστημα μετά το καλοκαίρι μετά από απόφαση του ΤΧΣ φυσικά» είπε ο Αλέξης Πατέλης...
Μετά το τέλος του καλοκαιριού τοποθετεί χρονικά το νέο placement και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
Πιο αναλυτικά, μιλώντας σε webinar της Capital Link υπό τον τίτλο «Επιταχύνοντας Μεταρρυθμίσεις, Επενδύσεις και την Ανάπτυξη», ο κ. Πατέλης υπενθύμισε πως το Δημόσιο, δηλαδή το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει διαθέσει το 22% της Εθνικής Τράπεζας και απομένει ένα 18%, το οποίο, «όπως αντιλαμβάνομαι, θα διατεθεί μετά το καλοκαίρι».
Ερωτηθείς για τις ευρωεκλογές, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού επεσήμανε πως η άνοδος της ακροδεξιάς, παρότι κατακερματισμένη, είναι μια πραγματικότητα.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, «το εκλογικό αποτέλεσμα υποδηλώνει απαίτηση για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης.
Η ΝΔ απώλεσε πολλές ψήφους στις ευρωκλογές, αλλά αυτό οφείλεται στην αποχή που είναι σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
Οι ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες επειδή θεώρησαν ότι δεν υπήρχε σημαντικό διακύβευμα».
«Τους τελευταίους 12 μήνες είχαμε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις (δύο βουλευτικές, δύο περιφερειακές και μια της περασμένης Κυριακής).
Πλέον η κυβέρνηση έχει μπροστά της καθαρά τρία χρόνια, χωρίς άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.
Αυτό δίνει την ευκαιρία να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο.
Βασική επιδίωξη επομένως στην επόμενη τριετία, σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού θα είναι η σύγκλιση του οικονομικού, θεσμικού και πολιτικού επιπέδου των Ελλήνων και της χώρας με το Ευρωπαϊκό» υποστήριξε ο Αλέξης Πατέλης.
Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, οι ηγέτες του ΕΛΚ που είναι στην εξουσία διαθέτουν αρκετή ισχύ για την επανεκλογή της προέδρου της Κομισιόν Ursula Von der Leyen.
Βεβαίως, η εκλογή θα πρέπει να επικυρωθεί από την Ευρωβουλή, όπου η ψηφοφορία είναι μυστική, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες διαρροές, αλλά όπως είπε η επανεκλογή της Von der Leyen είναι πάρα πολύ πιθανή.
«Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα είναι διαφορετική από εκείνη που αναμέναμε πριν τις εκλογές», σημείωσε.

Η  χώρα απορρόφησε 2 δισ.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε τι θα συμβεί.
Αυτό είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπίσει η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανώς στις αρχές του 2025, όταν θα αρχίσει να συζητιέται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μπορεί να υπάρξει κάποιο άλλο πρόγραμμα υπό τον όρο κάποιων συμβιβασμών.
Πάντως, τα επόμενα 2 έως 3 χρόνια το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι για τη χώρα ο βασικότερος μοχλός ανάπτυξής της».
Πέρυσι η χώρα απορρόφησε 2 δισ. ευρώ και φέτος θέλει να απορροφήσει 3,5 δισ. ευρώ, σημείωσε ο Αλέξης Πατέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης