Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με παράλληλη βελτίωση του όγκου συναλλαγών

ΧΑ: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με παράλληλη βελτίωση του όγκου συναλλαγών
Η ορκωμοσία Μπάιντεν ενισχύει την επενδυτική ψυχολογία – Ανοδική κίνηση δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα
Σχετικά Άρθρα

Με τις αγορές στις ΗΠΑ να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν και τις αγορές της Ευρώπης να δείχνουν ανοδικές διαθέσεις το ΧΑ θα προσπαθήσει σήμερα να απομακρυνθεί εκ νέου από τις 800 μονάδες.
Τα καλά νέα για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών μέσω ανταλλαγής ομολόγων, αλλά και η αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης τόσο του γενικού δείκτη όσο και του τραπεζικού σε ανοδική, θα μπορούσαν να τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι τράπεζες και κυρίως η Εθνική κράτησαν την αγορά, αλλά σήμερα θα χρειαστεί συμμετοχή περισσότερων επενδυτών και αύξηση του τζίρου προκειμένου να δοκιμάσει την αντίσταση των 810 μονάδων.

Euroxx
Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, περιμένουμε η ελληνική αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε θετικό άνοιγμα, με την αγορά να αγκαλιάζει το θετικό άνοιγμα που δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα, εν μέσω αισιοδοξίας από την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση τόσο του ΓΔ όσο και του τραπεζικού δείκτη γύρισε σε ανοδική (>ΚΜΟ 20).
Η βραχυπρόθεσμη τάση θα παραμείνει ανοδική, όσο ο ΓΔ κινείται πάνω από τις 795 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης πάνω από τις 488 μονάδες.
Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 795 και 770 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 810 και 820 μονάδες.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα, οι Intel και IBM ανακοινώνουν αποτελέσματα 4ου τριμήνου και τέλος θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Beta
Τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street και η θετική ψυχολογία στην Ευρώπη, ίσως φέρουν επενδυτικό ενδιαφέρον σε όλους τους κλάδους στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης