Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξανά σε κρίσιμα σημεία – Τι δείχνουν τα διαγράμματα

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξανά σε κρίσιμα σημεία – Τι δείχνουν τα διαγράμματα

Διάσπαση των στηρίξεων θα επιταχύνει περαιτέρω τη διόρθωση των εν λόγω μετοχών ωθώντας την αγορά προς τις 750 μονάδες

Η βαριά υποχώρηση στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 22 Ιανουαρίου 2021, έβαλε για τα καλά στο προσκήνιο τις κρίσιμες στηρίξεις των 770 και 750 μονάδων, ενώ η πορεία των τραπεζών δημιούργησε εύλογες ανησυχίες στους επενδυτές για τη βραχυπρόθεσμη πορεία.
Σε συγκεκριμένα βαριά χαρτιά παρατηρήθηκε μάλιστα μεγάλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, εξέλιξη που κάνει κάποια στελέχη της αγοράς να περιμένουν συνέχιση της υποχώρησης προς τις 750 μονάδων.
Η κόπωση που έδειχνε στις προηγούμενες συνεδριάσεις και η αδυναμία να ξεπεράσει τις 800 μονάδες, έδωσε το προβάδισμα στους πωλητές και σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση διατηρούν το πλεονέκτημα και για τις επόμενες συνεδριάσεις.
Πολλά βαριά χαρτιά έχουν βρεθεί και πάλι σε κρίσιμα επίπεδα, από τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν κατάφεραν να αντιδράσουν.
Θα το επαναλάβουν ή θα σπάσουν τη στήριξη και θα οδηγηθούν χαμηλότερα;
Να σημειωθεί πως η αξιολόγηση της Fitch δεν έκρυβε εκπλήξεις οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία της αγοράς.

Τα κρίσιμα επίπεδα

Η Alpha Bank, «πάτησε» στον εκθετικό κινητό μέσο των 50 ημερών και σε σημείο που έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές από τις αρχές Δεκεμβρίου 2020.
ALPHA.JPG

Αν το χάσει η επόμενη στήριξη είναι στα 0,77 ευρώ, σημείο από το οποίο διέρχεται ο εκθετικός κινητός των 200 ημερών.
Η Τράπεζα Πειραιώς τεστάρει το 1 ευρώ, ένα αρκετά σημαντικό σημείο, το οποίο αν το χάσει μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς τα 0,86 ευρώ.
PEIRAIOS.JPG

Μέχρι τα 10,20 ευρώ θα μπορούσαμε να δούμε τη μετοχή του ΟΠΑΠ, σημείο όμως από το οποίο θα πρέπει να αντιδράσει για να αποφύγει μεγαλύτερη υποχώρηση.
OPAP.JPG
Από το εν λόγω σημείο διέρχεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 50 ημερών.
Ο ΟΤΕ κινήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2021 κάτω από τον εκθετικό μέσο των 200 ημερών και βρίσκεται σε σημείο που έχει αντιδράσει στο παρελθόν.
Αν δεν το πράξει θα μπορούσε να κινηθεί προς τα 12 ευρώ.
Σε κρίσιμα σημεία είναι επίσης μετοχές όπως Aegean (πρέπει να κρατηθεί πάνω από τα 4,60-4,70 ευρώ), η ΔΕΗ (μη χαθούν τα 6,80-6,90 ευρώ) κ.α.
Τέλος, πάνω στον εκθετικό των 30 ημερών σταμάτησε ο FTSE 25 και δε θα πρέπει να κινηθεί χαμηλότερα των 1.820 μονάδων.
FTSE.JPG

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης