Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Νέες απώλειες περιμένουν σήμερα οι αναλυτές - Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού

tags :
XA: Νέες απώλειες περιμένουν σήμερα οι αναλυτές - Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού
Οι ανησυχίες που υπάρχουν θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην αγορά σημειώνουν οι αναλυτές, ενώ το βλέμμα θα είναι στραμμένο στην πορεία των διεθνών αγορών, καθώς από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση

Αυξημένες είναι οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της πανδημίας, τη μετάλλαξη του ιού, αλλά και τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, επηρεάζουν την πορεία των μετοχών.
Το ΧΑ έχει πραγματοποιήσει μία σημαντική διολίσθηση στις τελευταίες συνεδριάσεις φθάνοντας κοντά στη στήριξη των 750 μονάδων.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων είναι οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες από την αρχή του έτους καταγράφουν σημαντική διόρθωση που στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς αγγίζει το 30%.
Οι ανησυχίες που υπάρχουν θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην αγορά σημειώνουν οι αναλυτές, ενώ το βλέμμα θα είναι στραμμένο στην πορεία των διεθνών αγορών, καθώς από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Η στήριξη που παρέχουν οι 750 μονάδες αναμένεται να δοκιμαστεί στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα μπορέσει να δώσει έστω κάποια τεχνική αντίδραση.  
Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Interlife στην Κύρια Αγορά του ΧΑ με τιμή 3,48 ευρώ και ελεύθερο όριο διακύμανσης στις πρώτες τρεις συνεδριάσεις. 

Euroxx
Περιμένουμε η αύξηση των ανησυχιών για το νέο στέλεχος του κοροναϊού θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην αγορά.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα συμβόλαια επί μετοχών δείχνουν πτωτικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης, λόγω των ανησυχιών για καθυστερήσεις στο πακέτο στήριξης των ΗΠΑ και για την πορεία των εμβολιασμών.
Έτσι περιμένουμε η ελληνική αγορά να ξεκινήσει με απώλειες.

Beta
Μία ακόμη αδύναμη συνεδρίαση αναμένεται σήμερα λόγω των ανησυχιών για το νέο στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται σε όλων τον κόσμο και τα πιθανά νέα περιοριστικά μέτρα.
Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μία τεχνική αντίδραση μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις.

Merit
βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 791 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 750 και 730 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 770 και 780 μονάδες.
Η Microsoft ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα 4ου τριμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης