Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Fourlis: Αποκαθίσταται σταδιακά η παραγωγή των προϊόντων ΙΚΕΑ

tags :
Fourlis: Αποκαθίσταται σταδιακά η παραγωγή των προϊόντων ΙΚΕΑ
Το θέμα των ελλείψεων σε συνδυασμό με την υποχώρηση της κατανάλωσης λόγω του πληθωρισμού και του πολέμου έχει απασχολήσει πολλές εταιρείες του κλάδου

Η παραγωγή των προϊόντων ΙΚΕΑ έχει ξεκινήσει από την ΙΚΕΑ International, η οποία φαίνεται πως σταδιακά λύνει το πρόβλημα και η Fourlis αναμένεται να δει τα ράφια της να γεμίζουν.
Στο πρόβλημα της έλλειψης προϊόντων είχε αναφερθεί πρόσφατα η διοίκηση της Fourlis, η οποία στην ενημέρωση των αναλυτών είχε τονίσει πως πρέπει να λυθεί το θέμα των ελλείψεων από την IKEA International καθώς περιορίζουν τις πωλήσεις.
Έτσι η ανάπτυξη αναμένεται να έρθει από το δεύτερο εξάμηνο όπως επίσης είχε σημειώσει.
Πάντως, αν και η αποκατάσταση έχει ξεκινήσει, υπάρχουν κάποια προβλήματα ακόμα τα οποία θα πρέπει να λυθούν, όπως η μεταφορά των προϊόντων αφού πολλά πλοία είναι «κολλημένα» σε λιμάνια.
Το θέμα των ελλείψεων σε συνδυασμό με την υποχώρηση της κατανάλωσης λόγω του πληθωρισμού και του πολέμου έχει απασχολήσει πολλές εταιρείες του κλάδου.
Ωστόσο η Fourlis αντιμετώπιζε και το πρόβλημα της έλλειψης προϊόντων.
Από την άλλη η καλή πορεία του τουρισμού, ο οποίος πηγαίνει αρκετά καλύτερα από τις εκτιμήσεις αναμένεται να βελτιώσει την πορεία των πωλήσεων φέτος.
Το επενδυτικό πλάνο για φέτος ήταν της τάξης των 20-22 εκατ. ευρώ με τα 6 εκατ. ευρώ να προορίζονται για το κέντρο διανομής της ΙΚΕΑ.
Προς τα τέλη του 2023 αναμένεται και το νέο ΙΚΕΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, ενώ η εταιρεία στην έκταση εκεί σκοπεύει να δημιουργήσει και κάτι ακόμα μικρό, βάσει του μεγέθους του οικοπέδου.

Η πορεία της μετοχής

Η μείωση της κατανάλωσης πίεσε πολλές εταιρείες του κλάδου και μία ήταν και η Fourlis, η οποία πρόσφατα βρέθηκε να έχει υποχωρήσει κοντά στα χαμηλά που είχε γράψει τον Νοέμβριο του 2020 και οριακά χαμηλότερα από τα 3,20 ευρώ.
Στις τελευταίες συνεδριάσεις προσπαθεί να ισορροπήσει χωρίς να έχει φανεί σημαντική διάθεση απομάκρυνσης από τα χαμηλά.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 171 εκατ. ευρώ με την αγορά επίσης να περιμένει τον στρατηγικό επενδυτή της Trade Estates και τον τρόπο που θα εισαχθεί η ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο, αφού η διοίκηση έχει αφήσει όλα τα σενάρια ανοικτά, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως επιθυμεί να ρίξει το ποσοστό της κάτω από 50%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης