Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αναμένεται νέα προσπάθεια υπέρβασης των 1.000 μονάδων – Στο επίκεντρο Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ

XA: Αναμένεται νέα προσπάθεια υπέρβασης των 1.000 μονάδων – Στο επίκεντρο Μυτιληναίος και Ελλάκτωρ
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Μυτιληναίος η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2022 πριν το άνοιγμα της αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Το καλό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης διατηρείται και στέκεται αρωγός στην παραμονή της εγχώριας αγοράς σε υψηλά 8 ετών.
Για σήμερα αναμένεται συσσώρευση πέριξ των 1.000 μονάδων, ένα ψυχολογικό σημείο που έχει προσπαθήσει να ξεπεράσει δύο φορές στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, χωρίς όμως επιτυχία λόγω των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.
Σήμερα θα δοκιμάσει για τρίτη φορά και αν το βοηθήσουν οι ξένες αγορές υπάρχει πιθανότητα να κλείσει πάνω από αυτό.
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με καλή άνοδο σύμφωνα με την εικόνα των παραγώγων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Μυτιληναίος η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2022 πριν το άνοιγμα της αγοράς.
Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για EBITDA 740 εκατ. ευρώ αλλά στην αγορά υπάρχει αισιοδοξία πως η εκτίμηση θα ξεπεραστεί με μεγάλη άνεση.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η Ελλάκτωρ λόγω των πληροφοριών του ΒΝ για πώληση της Άκτωρ.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο καθώς έχει βελτιωθεί η διάθεση για ανάληψη ρίσκου στην Ευρώπη βοηθούμενη από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία και τις εκτιμήσεις για χαλάρωση του βαθμού αύξησης των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τη Μυτιληναίος και την Ελλάκτωρ να είναι στο επίκεντρο.
Υπενθυμίζεται πως η Fitch θα ανακοινώσει αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς την αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση και περισσότερες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Beta
Η τρίτη προσπάθεια μπορεί να είναι η καλή.
Μετά από δύο συνεδριάσεις συσσώρευσης και κινήσεων κατοχύρωσης κερδών περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει ξανά το τετραψήφιο νούμερο με καλές πιθανότητες να ξεπεράσει την αντίσταση στο τέλος της ημέρας.

Depolas
Φυσιολογική κρίνεται η στάση αναμονής, αλλά και η νευρικότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό εν μέσω ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς αυτά θα κληθούν να ενσωματωθούν στις αποτιμήσεις. Ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε το Δ΄ τρίμηνο του έτους λειτουργική κερδοφορία EBITDA 290εκ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο έτους αυτά διαμορφώθηκαν στα 823εκ.ευρώ από 359εκ.ευρώ πέρυσι.
Καθοριστική ήταν η συνεισφορά του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με ετήσια EBITDA στα 373εκ. Ευρώ.
Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε και την συνεισφορά του τομέα ανάπτυξης ΑΠΕ & αποθήκευσης ενέργειας, όπου τα EBITDA υπερετραπλασιάστηκαν στα 105εκ ευρώ για το 2022, βασιζόμενα σε αυξημένο τζίρο σε συνδυασμό με σημαντικά βελτιωμένα περιθώρια.
Δικαιολογημένη είναι η πορεία της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στις ΗΠΑ με τα στοιχεία ετησιοποιημένου ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου (προχωρημένη μέτρηση), τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας, τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Δεκεμβρίου (αρχική μέτρηση) και τις πωλήσεις κατοικιών Δεκεμβρίου

Κύκλος
Το ελληνικό χρηµατιστήριο διατηρεί στάση αναµονής µε το Γ.∆. να κινείται µεταξύ 987-1000 µονάδων. Η πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης είναι πιθανό να συµβάλει στη φόρτιση του πολιτικού περιβάλλοντος, αποθαρρύνοντας τους αγοραστές να κινητοποιηθούν στο επόµενο διήµερο τουλάχιστον.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης