Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, περιμένοντας αποτελέσματα από ΟΤΕ και Coca Cola τον Φεβρουάριο

Στις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών, περιμένοντας αποτελέσματα από ΟΤΕ και Coca Cola τον Φεβρουάριο
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους θα στηρίξει την αγορά
Σχετικά Άρθρα
Έναν «απογαλακτισμό» από τις κλασικές επιλογές των ελληνικών χρηματιστηριακών έφερε η άνοδος στις 1.000 μονάδες τον πρώτο μήνα του έτους, όπου συνήθως τα χαρτοφυλάκια προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις.
Aν και σε κάθε κίνηση του Γενικού Δείκτη οι δεικτοβαρείς μετοχές του ΟΤΕ και της Coca Cola πρωταγωνιστούσαν είτε θετικά είτε και αρνητικά στα όρια της στρέβλωσης.
Από τις αρχές του χρόνου έχουν μείνει στο περιθώριο και οι δυο τίτλοι.
Λόγω της αυξημένης συμμετοχής τους στη διαμόρφωση του, θα μπορούσαν να διευρύνουν τα κέρδη της αγοράς σε επίπεδο Δείκτη, αλλά μέχρι τώρα κινούνται αντίθετα από την πορεία της αγοράς, παραμένοντας ως εφεδρείες.
Αρνητικά κινείται επίσης και ο τίτλος των Ελληνικών Πετρελαίων με πτώση 2,5%, ενώ μικρή άνοδο εμφανίζει και ο ΟΠΑΠ καθώς συνηθίζει να υπεραποδίδει την περίοδο ανακοίνωσης του ετήσιου μερίσματος.
Το ίδιο, όμως, εκτιμάται ότι θα συμβεί και όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από ΟΤΕ και Coca Cola, καθώς θα συνοδεύονται επίσης από τη διανομή μερίσματος.

Καμία αγορά ιδίων μετοχών τον Ιανουάριο ο ΟΤΕ – Mικρές απώλειες σε Coca Cola

Οι συνεχείς αναφορές για μια πιθανή Δημόσια πρόταση στον ΟΤΕ από την Γερμανική μητρική Deutsche Telecom επιδρούν αρνητικά στην μετοχή, η οποία εμφανίζει οριακά κέρδη.
Ο ΟΤΕ βρίσκεται εν μέσω μιας σημαντικής επένδυσης στις οπτικές ίνες, ένα κλάδο στον οποίο ίσως δεχθεί μεγαλύτερο ανταγωνισμό από την πρόσφατη προσπάθεια να κερδηθούν μερίδια αγοράς με χαμηλότερα τιμές σε συνδυαστικά πακέτα και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης.
Η στασιμότητα στην μετοχή του ΟΤΕ, όμως, προέρχεται και από το γεγονός πως από τις αρχές του χρόνου, έχουν σταματήσει οι αγορές ίδιων μετοχών καθώς οι τελευταίες πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Τότε στις 6-7 Δεκεμβρίου, αγοράστηκαν 306 χιλ. μετοχές και το συνολικό ποσοστό ίδιων μετοχών ανήλθε σε 1,096% (4,7% ίδιες μετοχές).
Με τις αγορές ίδιων μετοχών και την ακύρωση τους, η Deutsche Telecom στα δικαιώματα ψήφου διαθέτει έφθασε να διαθέτει ποσοστό 51,32% εξαιρουμένων των ίδιων μετοχών που αγοράστηκαν το 2022.
Tα αποτελέσματα της περυσινής χρήσης ο ΟΤΕ θα τα ανακοινώσει στις 23 Φεβρουαρίου, όπως και τα ποσά τα οποία θα διαθέσει για τα μερίσματα και το πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών.
Η μετοχή της Coca Cola από την άλλη πλευρά, δεν έχει επιστρέψει στα επίπεδα τιμών του Φεβρουαρίου 2022 όταν έγινε η εισβολή της Ρωσίας ( 24,42 ευρώ ) παρά το γεγονός ότι, βελτίωσε τα μεγέθη της ενώ έχει εξισορροπήσει τις όποιες απώλειες από την Ρωσική αγορά.
Η Coca Cola αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 στις 17 Φεβρουαρίου.
Απώλειες 2,5% εμφανίζει και η Helleniq Energy, η οποία παρά τα υψηλά κέρδη παραμένει υποτιμημένη σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης