Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Mytilineos: Νέα τιμή στόχος 30,50 ευρώ από Eurobank Equities, σύσταση αγορά

Mytilineos: Νέα τιμή στόχος 30,50 ευρώ από Eurobank Equities, σύσταση αγορά
Στα 30,50 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη Mytilineos η Eurobank Equities
Σχετικά Άρθρα
Διατηρεί μεταξύ των κορυφαιών επιλογών της τη μετοχή της Mytilineos η Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση αγορά και αυξάνοντας στα 30,50 ευρώ την τιμή στόχο.
Σε σημείωμά της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι ο Όμιλος δημοσίευσε αποτελέσματα ρεκόρ για την χρήση 2022 με EBITDA αυξημένο στα €823 εκατ. (+129% σε ετήσια βάση) λόγω της ισχυρής ανάπτυξης που πέτυχε ο όμιλος σε όλους τους τομείς.
Παρόλο που η τιμή της μετοχής κινήθηκε παράλληλα με τα θεμελιώδη μεγέθη πραγματοποιώντας ράλι κατά 80% από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο 2023, η Eurobank Equities εκτιμά ότι παραμένει σημαντική λανθάνουσα αξία που πρέπει να αποκρυσταλλωθεί στην αξία της μετοχής στο προσεχές μέλλον, καθώς «η αποτίμηση παραμένει πολύ συναρπαστική».
Συγκεκριμένα διευκρινίζει η χρηματιστηριακή, η μετοχή διαπραγματεύεται λιγότερο από 5,5 φορές το EV/EBITDA, δηλαδή με έκπτωση 25%-30% έναντι ομοειδών ανταγωνιστικών της εταιρειών, παρά τις σταθερές προοπτικές ανάπτυξης και την ανάδειξή της ως μείζονος παίκτη σε ΑΠΕ, ενέργεια και βιομηχανία.
Στα ισχυρά σημεία της Mutilineos συμπεριλαμβάνεται η μερισματική απόδοση της τάξης του 5-6% που προσφέρει έναντι του 3% που προσφέρουν οι ανταγωνιστές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης