Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Εβδομάδα MSCI και πιθανής διόρθωσης μετά από επτά συνεχόμενες ανοδικές

ΧΑ: Εβδομάδα MSCI και πιθανής διόρθωσης μετά από επτά συνεχόμενες ανοδικές
O Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες αλλά τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστούν
Σχετικά Άρθρα
Εβδομάδα αναδιάρθρωσης δεικτών MSCI χαρακτηρίζεται αυτή που ξεκινάει σήμερα, καθώς είναι έντονη η προσήλωση των επενδυτών στον ελληνικό δείκτη και αναμένεται από την επενδυτική κοινότητα να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αύξησης του αριθμού των μετοχών από 9 σε 11 με την προσθήκη της Motor Oil και της Τράπεζας Πειραιώς.
Η ανακοίνωση θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου. 
Από την άλλη οι αναλυτές δεν αποκλείουν την έναρξη μίας διορθωτικής κίνησης καθώς ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες και την ίδια ώρα τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστούν από τις κεντρικές τράπεζες.
Στο εξωτερικό το βλέμμα θα είναι στραμμένο σήμερα στην έκτακτη γενική συνέλευση της MIG (11:00), στο ποιοι μέτοχοι θα λάβουν μέρος και αν θα ζητηθεί αναβολή και από ποιον.
Η ΔΕΗ επίσης θα είναι στο επίκεντρο λόγω των συνομιλιών για την απόκτηση της ΕΝΕL Romania, αλλά και η Τέρνα Ενεργειακή λόγω των φημών για πιθανή νέα παράταση ή και εμπλοκή του deal.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες υπό το φως των γεωπολιτικών ανησυχιών και των μακροοικονομικών στοιχείων που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χρηματιστήριο Αθηνών να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.
Υπενθυμίζεται πως ο οίκος MSCI είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει την αναδιάρθρωση των δεικτών την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Beta

Για μία ακόμη φορά η αγορά δείχνει υπεραγορασμένη βραχυπρόθεσμα σε τεχνικό επίπεδα.
Μία ήπια διόρθωση θα πρέπει να αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Σταθεροποιητικά τελείωσε η προηγούμενη εβδομάδα για τον ΓΔΧΑ και τους βασικούς μετοχικούς Ευρωπαϊκούς δείκτες, ενώ πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά από καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία της αγοράς εργασίας, τα οποία ενδυνάμωσαν το σενάριο για υψηλότερα επιτόκια. Παράλληλα, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων στο εξωτερικό και αυτή την εβδομάδα, όπου αναμένουμε ανακοινώσεις μεταξύ άλλων των BP, Siemens, Toyota, Unilever, Walt Disney.
Για τον ΓΔΧΑ διατηρούμε το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών στις 1050, αλλά αναβαθμίζουμε το κάτω όριο στις 960 μονάδες για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα ανησυχώντας κυρίως για το διεθνές κλίμα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις λιανικές πωλήσεις Δεκεμβρίου στην Ευρωζώνη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καλύτερες των εκτιμήσεων ήταν οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία σήμερα το πρωί.

Κύκλος 
Από σήμερα ξεκινούν 6 νέα ΣΜΕ επί των μετοχών της Aegean, της Autohellas, της Quest, της ΕΛΧΑ, της Intrakat και της Αβαξ, ενώ είναι προγραμματισμένη η Γ.Σ. της MIG.
Τo βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου θα γίνει η 3μηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. Πλησιέστερη αντίσταση στις 1.045 μονάδες και πλησιέστερη στήριξη στις 1.013 μονάδες για το Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης