Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με μετακύλιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές με μετακύλιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Την Πέμπτη το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και θα ξεκαθαριστεί αν θα αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών μετοχών (9 σήμερα) και αν θα ενταχθούν Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον διατηρείται στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ η ενισχυμένη επενδυτική ψυχολογία περιορίζει την έκταση των όποιων κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.
Οι επενδυτές αναζητούν μετοχές που έχουν μείνει πίσω και έχουν καλά θεμελιώδη, ώστε να τοποθετήσουν τη ρευστότητα που αποκτούν από τη ρευστοποίηση άλλων θέσεων.
Οι προσδοκίες για νέα deals επίσης ενισχύει το επενδυτικό ενδιαφέρον και στα μικρομεσαία, μία κατηγορία μετοχών με αρκετές εταιρείες να έχουν χαμηλή αποτίμηση.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ και στη βραδινή ομιλία του προέδρου της FED.
Επιπλέον την Πέμπτη το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και θα ξεκαθαριστεί αν θα αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών μετοχών (9 σήμερα) και αν θα ενταχθούν Motor Oil και Τράπεζα Πειραιώς.

Piraeus Securities
Η Ελληνική αγορά θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, βοηθούμενη από την απουσία αρνητικών ειδήσεων από το εξωτερικό.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα ήπια θετικό άνοιγμα ενόψει μίας ημέρας που είναι πιθανό να αποκτήσει μεταβλητότητα λόγω και της επικείμενης ομιλίας του προέδρου της FED που ίσως δώσει κάποια στοιχεία για την επικείμενη στάση της κεντρικής τράπεζας.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και η ανεβασμένη επενδυτική ψυχολογία να συνεχιστούν.

Beta
Μετακύλιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε μετοχές του μη χρηματοοικονομικού κλάδου μπορεί να εκδηλωθεί ενώ η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων θα διατηρήσει την αυξημένη δραστηριότητα στη μικρή κεφαλαιοποίηση.
Γι’ αυτό περιμένουμε η συσσώρευση να επικρατήσει και οι επενδυτές να υιοθετήσουν μία πιο επιλεκτική στάση σε συγκριμένες μετοχές.

Depolas
Φτωχή είναι σήμερα η μακροοικονομική ατζέντα, ωστόσο βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στην συνέντευξη του κεντρικού τραπεζίτη της FED το απόγευμα, όπου η αγορά θα αναζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική. Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ διατηρεί τα κέρδη του από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου χωρίς καμία ουσιαστική διόρθωση τιμών και με τo 73% των εισηγμένων να βρίσκεται σε ανοδική τάση.
Για σήμερα, το πιθανότερο είναι να κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο των τελευταίων ημερών. Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη το βράδυ θα έχουμε και τις ανακοινώσεις για τις μετοχικές αλλαγές στους δείκτες της MSCI.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης