Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Παραμένει ισχυρό το momentum – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

ΧΑ: Παραμένει ισχυρό το momentum – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Στο επίκεντρο σήμερα εκτός από τις τράπεζες θα βρεθεί και η Μυτιληναίος, μετά τη χθεσινή παρουσίαση στους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Με την αγορά να έχει καταγράψει από την αρχή του έτους ένα εκπληκτικό ράλι της τάξης του 20,80%, όλοι περιμένουν τη διόρθωση η οποία όμως δεν έρχεται.
Οι τράπεζες παρά το μεγάλο ράλι που έχουν καταγράψει παραμένουν στο επίκεντρο με μεγάλες εντολές αγοράς από το εξωτερικό.
Παράλληλα στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθεί και η Μυτιληναίος, μετά τη χθεσινή παρουσίαση στους επενδυτές, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ.Μυτιληναίος σημείωσε πως η επενδυτική βαθμίδα για τη χώρα είναι υψηλής προτεραιότητας και πως ο όμιλος το 2023 θα συνεχίσει να εστιάζει στην οργανική ανάπτυξη διατηρώντας το δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA στις 1,5 φορές από 0,87 φορές που ήταν στο τέλος του 2022.
Οι αναλυτές βλέπουν διατήρηση του ανοδικού momentum, ενώ δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω του αναμενόμενου πτωτικού ανοίγματος στην Ευρώπη.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές συνηγορούν με μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες.

Optima Bank
Περιμένουμε από την αγορά να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Piraeus Securities
Λόγω επιφυλακτικού περιβάλλοντος στο εξωτερικό λόγω των ανησυχιών για τα επιτόκια, πιστεύουμε πως η ελληνική αγορά θα μπορέσει να συνεχίσει να έχει ανώτερη απόδοση λόγω των θετικών προοπτικών για τα μάκρο και τις ικανοποιητικές αποτιμήσεις παρά το ράλι.

Euroxx
Περιμένουμε το ισχυρό momentum της αγοράς να συνεχιστεί με τους επενδυτές να εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο.

Beta
Ισχυρά τεχνικά σημάδια υποδεικνύουν ότι η αγορά είναι σε υπεραγορασμένα επίπεδα σε βραχυπρόθεσμο διάστημα, ωστόσο, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό σε κλάδους με ιδιαίτερη βαρύτητα (τράπεζες, ενέργεια) και θα μπορούσε να περιορίσει την αδυναμία από πιθανές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται την εβδομάδα δικαιολογούν τους ικανοποιητικούς όγκους και τη μετακύλιση του ενδιαφέροντος.

Κύκλος
Ο Γενικός ∆είκτης συνεχίζει την προέλασή του πάνω από τις 1.100 µονάδες µε τον πήχη των προσδοκιών να ανεβαίνει από τα προσδοκώµενα αποτελέσµατα των επισκέψεων Μπλίνκεν στην Τουρκία και στην Ελλάδα σε σχέση µε τις Ελληνοτουρκικές διαφορές. Στις 1.152 µονάδες το πλησιέστερο όριο στήριξης του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης