Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προεκλογικό κλίμα και διεθνείς πιέσεις θα επηρεάσουν την πορεία του – Στο επίκεντρο η Eurobank

ΧΑ: Προεκλογικό κλίμα και διεθνείς πιέσεις θα επηρεάσουν την πορεία του – Στο επίκεντρο η Eurobank
Οι επενδυτές σήμερα περιμένουν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ προκειμένου να αξιολογήσουν τις προοπτικές των επιτοκίων.
Σχετικά Άρθρα
Το χθεσινό βαρύ sell off στον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ, δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές στην Ευρώπη με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν πτωτικό άνοιγμα για τους δείκτες.
Οι επενδυτές σήμερα περιμένουν τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ προκειμένου να αξιολογήσουν τις προοπτικές των επιτοκίων.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα της Eurobank και οι στόχοι της διοίκησης θα αποτυπωθούν στο ταμπλό, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων.
Οι αναλυτές ωστόσο σημειώνουν πως το τεταμένο προεκλογικό κλίμα και οι διεθνείς ανησυχίες θα επηρεάσουν και σήμερα την πορεία του Χ.Α.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Viohalco μετά την πρόταση για διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα έχει ενημέρωση αναλυτών, ενώ νωρίτερα θα γίνει η ενημέρωση από τη Cenergy.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα καθώς ο τραπεζικός κλάδος στις ΗΠΑ δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές, ενώ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθούν αργότερα προκειμένου να υπάρξουν νέες ενδείξεις αναφορικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

Piraeus Securities
Η αρνητική ψυχολογία στις αγορές λόγω των ανησυχιών για τα επιτόκια θα επηρεάσουν την πορεία της εγχώριας αγοράς σήμερα Τα ισχυρά αποτελέσματα και οι προοπτικές κερδοφορίας που δόθηκαν από τη Eurobank χθες θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράγοντα αντιστάθμισης στην αγορά.

Optima Bank
Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας με υψηλούς όγκους σήμερα. H Eurobank και η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι διεθνείς πιέσεις και το τεταμένο προεκλογικό κλίμα στο εσωτερικό θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Χ.Α.

Beta
Η αρνητική ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού ίσως αυξήσει τη μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση.
Παρά το ισχυρό τέταρτο τρίμηνο που παρουσίασε η Eurobank και τη θετική δεύτερη ανάγνωση του deal της ΔΕΗ με την ENEL Romania οι επενδυτές ίσως τηρήσουν επιφυλακτική στάση ενόψει σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων.
Σημειώνεται πως η DBRS θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία σήμερα το βράδυ.

Depolas
Το διεθνές τοπίο παραμένει το νούμερο ένα ρίσκο για την εγχώρια αγορά, η οποία δεν θα μείνει ανεπηρέαστη σε περίπτωση επιδείνωσης του επενδυτικού κλίματος. Στο εσωτερικό ωστόσο, σταθερή βελτίωση παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της Eurobank, η οποία εμφάνισε σημαντικά αυξημένα έσοδα από τόκους στο Δ΄τρίμηνο στα 469εκ. Ευρώ, αλλά και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 262εκ ευρώ. Ο δείκτης ΜΕΑ υποχώρησε στο 5,2% στο τέλος του 2022. Η τράπεζα διαπραγματεύεται 0,81 με βάση την κεφαλαιοποίηση ως προς τα ενσώματα ίδια κεφάλια.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της FED (22 Μαρτίου), αλλά και η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου. Σημειώνουμε ότι πάνω στις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε πριν λίγο ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου στη Γερμανία (τελευταία μέτρηση).
Σε αρνητικό άνοιγμα στην Ευρώπη παραπέμπουν οι αγορές futures, αλλά και η σημαντική υποχώρηση τιμών που βλέπουν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στην Ασία.

Κύκλος
Στις 3.30 µ.µ. ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία για την αγορά εργασίας (αριθµός νέων θέσεων, ποσοστό ανεργίας, µεταβολή ωροµισθίου). Αργά το βράδυ η Καναδική DBRS ανακοινώνει την ετυµηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο (τρέχουσα βαθµολογία ένα επίπεδο κάτω από την επενδυτική βαθµίδα). Μεταξύ 1.079 µονάδων (στήριξη) και 1.089 µονάδων (αντίσταση) τα εγγύτερα όρια της πιθανότερης κίνησης του Γ.∆. που επισηµαίνει η τεχνική ανάλυση για την τελευταία συνεδρίαση της εβδοµάδος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης