Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το νέο μήνυμα του Μητσοτάκη στους επενδυτές της Morgan Stanley... ενόψει νέων ιδιωτικοποιήσεων

Το νέο μήνυμα του Μητσοτάκη στους επενδυτές της Morgan Stanley... ενόψει νέων ιδιωτικοποιήσεων
Η διημερίδα που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στα γραφεία της Morgan Stanley θα ξεκινήσει στις 27 Νοεμβρίου με ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη
Το νέο στόχο, της επιστροφής του ελληνικού χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές, θα υπογραμμίσει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης σε ομιλία στο διήμερο συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο στις 27-28 Νοεμβρίου.
Εκει σε ένα πολυόροφο κτίριο της αμερικανικής τράπεζας, (Canary Wharf -Cabbot square 25) θα παρουσιάσουν τις προοπτικές τους, 37 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες, οι διοικήσεις των οποίων θα συναντήσουν τους πελάτες της Αμερικανικής Τράπεζας στο διήμερο συνέδριο για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις.
Ιδιαίτερη σημασία δεν θα έχει ο αριθμός των επενδυτών, αλλά τα κεφάλαια και ο επενδυτικός τους ορίζοντας.
Μετά την έκρηξη ενδιαφέροντος για τα ελληνικά assets το τελευταίο διάστημα, οι ελληνικές εταιρείες θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν με τις επενδυτικές τους ιστορίες κυρίως εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων από ανεπτυγμένες αγορές.
Με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προέκυψαν στα ελληνικά μετοχολόγια και μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC, το οποίο ένα χρόνο πριν εξαγόραζε την Sani/ikos (2,3 δισ. ευρώ) και πρόσφατα βρέθηκε στο μετοχολόγιο της Εθνικής Τράπεζας.
Αυτή ακριβώς την εικόνα πρόκειται να μεταφέρουν τα κυβερνητικά στελέχη προς τους επενδυτές, ύστερα από τις ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών, και εν όψει της διάθεσης μετοχών σε Ηelleniq Energy και του IPΟ στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Μοναδική ένσταση για την διημερίδα αποτελεί το γεγονός οτι χορηγοί είναι οι τέσσερις τραπεζικές χρηματιστηριακές ενω αποκλείονται οι ιδιωτικές χρηματιστηριακές - καθώς υφίστανται αυστηρές απαγορεύσεις από την αμερικανική τράπεζα.
Το αποτέλεσμα είναι στις συναντήσεις να κυριαρχούν τράπεζες και εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης σε βάρος των εισηγμένων χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.
H Μorgan Stanley, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει την διεύρυνση των συμμετοχών στο συνέδριο, ωστόσο και η ΕΧΑΕ από την πλευρά της θα μπορούσε να καθιερώσει εφεξής και δεύτερο συνέδριο σε άλλο χώρο, ώστε να παρακαμφθούν οι απαγορεύσεις της ξένης τράπεζας.

Το πρόγραμμα – Ποιές είναι οι 37 εταιρείες

Η διημερίδα η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στα γραφεία της Morgan Stanley θα ξεκινήσει στις 27 Νοεμβρίου με ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη πρός τους επενδυτές ενω αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι πρώτες απευθείας συναντήσεις των εισηγμένων με τους πελάτες της Morgan Stanley.
Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την ενεργειακή μετάβαση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι κ.κ Ε. Μυτιληναίος, πρόεδρος της Mυτιληναίος , Π. Τζαννετάκης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, K. Μαύρος διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Α. Εξάρχου της Ιntrakat.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συνέντευξη του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Α. Πατέλη και οι συναντήσεις εισηγμένων - επενδυτών
Την δεύτερη ημέρα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κ.κ Φ. Καραβίας -Εurobank, Παύλος Μυλωνάς – Εθνική, Β. Ψάλτης - Alpha bank,Χ. Μεγάλου Πειραιώς θα παρουσιάσουν τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών.
Επίσης, στο συνέδριο θα μιλήσουν και εκπρόσωποι Private Equity funds τα οποία έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, όπως το BC Partners (Σ. Ηλία), Σ. Σπυρόπουλος (Oaktree) A. Πλέκα (Macquarie ), Σ. Θεοδοσίου (Hig Realty).
Oι ελληνικές εισηγμένες είναι οι εξής :ΑΔΜΗΕ, Aegean, Αlpha bank, Εχαε, Ευδαπ, AustrianCard, Αutohellas, Τράπεζα Κύπρου,Cenergy,Coca – Cola,Ελλακτωρ, Elvalhalcor, Epsilon Net, Εurobank, Φουρλής, Γεκ- Τέρνα, Οπαπ, ΟΤΕ,Helleniq Energy,Ideal, Intrakat, Intralot, Lamda, Μotor Oil,Μυτιληναίος, Εθνική, Noval, Optima,Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, Τέρνα, Τιτάν, Viohalco.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης