Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Παραμένει «μακριά» από τα ελληνικά ομόλογα η Pimco - Andrew Balls: Λιποβαρή τα ευρωπαϊκά ομόλογα - Μοναδικό «καταφύγιο» η Γερμανία – Παραμένει ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη

Παραμένει «μακριά» από τα ελληνικά ομόλογα  η Pimco - Andrew Balls: Λιποβαρή τα ευρωπαϊκά ομόλογα - Μοναδικό «καταφύγιο» η Γερμανία – Παραμένει ο κίνδυνος στην Ευρωζώνη
«Μακριά» από την Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει το μεγαλύτερο fund ομολόγων διεθνώς, η Pimco, καθώς όπως χαρακτηριστικά διαμηνύει, παραμένει εξόχως αρνητική ως προς τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Ειδικότερα, ο A. Balls, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της Pimco, υπογραμμίζει τους εκτεταμένους κινδύνους της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων.
«Παραμένουμε μακριά από τα ομόλογα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας» σημειώνει χαρακτηριστικά, ο A. Balls, μιλώντας στην «Wall Street Journal».
Επίσης, ο υψηλόβαθμος αναλυτής διαθέτει αρνητική «άποψη» και για τα ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας, τα οποία μέχρι πρότινος αποτιμούνταν θετικά.
«Σταδιακά θα μειώσουμε την έκθεσή μας σε ισπανικά και ιταλικά ομόλογα» προαναγγέλλει ειδικότερα.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ευρωπαϊκή κρίση εντείνει τα προβλήματα της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων, καθώς ακόμα και τα άλλοτε «κραταιά» γαλλικά ομόλογα εξακολουθούν να είναι «λιποβαρή».
Μοναδικό «καταφύγιο» για την Pimco, αποτελούν τα γερμανικά ομόλογα, τα οποία αναδεικνύονται ως τα πλέον ευνοϊκά μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Ευρωζώνης παραμένουν ιδιαιτέρως επιφυλακτικές, καθώς ο συστημικός κίνδυνος στην ευρωζώνη δεν έχει παρέλθει.
«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την δοκιμαζόμενη ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και για το γεγονός πως τα κράτη – μέλη αδυνατούν να διεκπεραιώσουν την επιζητούμενη τραπεζική και δημοσιονομική ένωση» παρατηρεί χαρακτηριστικά, ο A. Balls.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης