Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Θεοχάρης (Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων) - Ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ - Δεν κυνδυνεύουν οι λογαριασμοί μικροοφειλετών

Θεοχάρης (Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων) - Ισχύει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ - Δεν κυνδυνεύουν οι λογαριασμοί μικροοφειλετών
Διαψεύδει τα δημοσιεύματα πως το ΥΠΟΙΚ προβαίνει σε κατασχέσεις καταθέσεων
"Το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών", ξεκαθαρίζει ο  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας πως το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ παραμένει σε ισχύ.
Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν το υπουργείο Οικονομικών να συνδέεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων και να προβαίνει σε κατασχέσεις καταθέσεων, ο κ. Θεοχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Σε καμιά περίπτωση το επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν στοχεύει σε τραπεζικούς λογαριασμούς μικροκαταθετών ή μικροοφειλετών, αφού άλλωστε προστατεύονται απόλυτα από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο περί ακατάσχετου έως 1.500 ευρώ.
Ο σχεδιασμός αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, όπως άλλωστε εφαρμόζεται και σήμερα μέσα από τους νόμους που έχουν ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή, δράσεις που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης