Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πτώση του δολαρίου αναμένουν οι αναλυτές - "Ο μόνος λόγος για να αγοράσει κανείς το αμερικανικό νόμισμα είναι ο πανικός..."

Πτώση του δολαρίου αναμένουν οι αναλυτές -
Αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αναμένουν οι αναλυτές, ακόμη κι αν η αμερικανική οικονομία εμφανίζει δειλά σημάδια ανάκαμψης.
Ο λόγος; Η συνεχιζόμενη δέσμευση της Fed για χαμηλά επίπεδα διατήρησης των επιτοκίων.
Ο δείκτης δολαρίου (Dollar Index) μπορεί να μετρά κέρδη 4% τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο οι αναλυτές της Barclays Capital είναι σαφείς: Όσο η Fed επιμένει να διατηρεί χαμηλά τα επιτόκια, τόσο θα καθυστερήσει η άνοδος του δολαρίου.
Κατά τους αναλυτές του οίκου μάλιστα, τα αμερικανικά ομόλογα δεν έχουν χάσει το status τους ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, καθώς η ζήτηση για αυτά εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή.
Από την πλευρά του ο Bill Gross της Pimco δήλωσε πρόσφατα ότι η bull market των ομολόγων ενδεχομέμως να έχει "πεθάνει", αλλά και ότι η bear market είναι ακόμη μακριά...
Ο Michael Langford, της Streamtrading.com εκτιμά πως είναι πιο πιθανή η αδυναμία του δολαρίου στο προσεχές μέλλον, παρά η ενδυνάμωσή του.
Με τη σειρά του ο Warren Hogan, οικονομολόγος της ANZ εκτιμά πως το μόνο πράγμα που καθοδηγεί τη ζήτηση για το δολάριο είναι ο πανικός των επενδυτών, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
"Ο μόνος λόγος για να αγοράσουν οι επενδυτές δολάριο είναι να έχουν πανικοβληθεί" σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Hogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης