Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Pimco: Όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα οδηγούν όλο και πιο κοντά στην χρεοκοπία – Soros: Οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να κάνουν μία τραπεζική κρίση σε πολιτική

tags :
Pimco: Όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα οδηγούν όλο και πιο κοντά στην χρεοκοπία – Soros: Οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να κάνουν μία τραπεζική κρίση σε πολιτική
(upd)Οι εξελίξεις στην Ελλάδα αυξάνουν τις πιθανότητες μίας άτακτης χρεοκοπίας, αναφέρει ο Andrew Balls της Pimco, θεωρώντας ότι πλέον ότι το ερώτημα που απομένει πλέον να απαντηθεί είναι αν θα γίνει με καλό ή κακό έλεγχο η ελληνική χρεοκοπία.
Ο μόνος τρόπος που θα απέτρεπε μία ελληνική χρεοκοπία είναι μία ολοκληρωτική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Και αυτό θα γίνει μόνο εάν οι Ευρωπαίοι αντιληφθούν ότι μία χρεοκοπία θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες σε άλλες χώρες της Ζώνης.
Θα ήταν πολύ σημαντικό να δούμε από την ευρωζώνη ένα αξιόπιστο σχέδιο προστασίας της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αλλά μέχρι τώρα οι κινήσεις της δεν δείχνουν ότι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Balls. Η Pimco έχει αρχίσει να ανησυχεί σοβαρά για τις εξελίξεις της περιοχής.
Έχει ήδη αρχίσει η κρίση στην Ευρώπη να διευρύνεται επικίνδυνα, και αυτό το βλέπουμε κυρίως στις αγορές. Στα ομόλογα, στις μετοχές ακόμη και με την κατάρρευση της MF Global. Πριν λίγο καιρό συζητούσαμε για τη στήριξη των τραπεζών και τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών. Πλέον οι επεμβάσεις θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλες.

Soros: Οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να κάνουν μία τραπεζική κρίση σε πολιτική

"Η ευρωπαϊκή κρίση είναι πρωταρχικώς τραπεζική κρίση και δευτερευόντως κρίση κρατικού χρέους. Οι δύο αυτές κρίσεις συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται" ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros μιλώντας σε εκδήλωση στο Central European University στη Βουδαπέστη, ασκώντας κριτική για τη μετατροπή της κρίσης αυτής σε πολιτική, εξαιτίας της αδυναμίας των πολιτικών ηγετών να την αντιμετωπίσουν.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Soros υποστήριξε πως η αναδιάρθρωση ή η πτώχευση πρέπει να γίνει ελεγχόμενα είτε αυτό σημαίνει εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών είτε όχι. Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη οι τράπεζες να κρατηθούν ζωντανές ώστε να προστατευθούν οι καταθέσεις.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν να σταματήσουν την κρίση κλοτσώντας το πρόβλημα όλο και πιο μακριά αλλά τώρα έφτασαν στο τέλος του δρόμου, είπε ο Soros, υποδεικνύοντας την αδυναμία της Γερμανίας και της Γαλλίας να αντιμετωπίσουν την κρίση στην αρχή της αλλά και να της βάλουν ένα τέλος στη συνέχεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης