Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη - Εγκρίθηκε η συμφωνία

Ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη - Εγκρίθηκε η συμφωνία
Υπερψηφίστηκε στην τουρκική Βουλή το Μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στις δύο χώρες
Ανοίγει  ο δρόμος για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στην Τρίπολη προς υποστήριξη των δυνάμεων Sarraj καθώς η τουρκική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία με τη Λιβύη, όπως μετέδωσε το Anadolu.
Η συμφωνία που είχαν συνυπογράψει Άγκυρα και Τρίπολη το Νοέμβριο έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, καθώς ο Erdogan και ο Fayez Al Sarraj αποφάσισαν τη χάραξη νέων θαλασσίων συνόρων αλλά και τη δημιουργία νέας ΑΟΖ.
Όπως μεταδίδει το Anadolu, το Μνημόνιο Κατανόησης επιδιώκει «την παροχή βάσης για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης».
Προβλέπει δε, ενισχυμένη συνεργασία στην ανταλλαγή προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού, συμβουλευτικών υπηρεσιών και εμπειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Μεταξύ άλλων, η συμφωνία εξειδικεύει στην τουρκική υποστήριξη για την εγκαθίδρυση μιας μονάδας άμεσης επέμβασης στην αστυνομία και το στρατό στη Λιβύη, καθώς και ενισχυμένη συνεργασία στις πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και στην αμυντική βιομηχανία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης