Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Starlink ξεκινά την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ινδονησία – Ενθουσιασμένος ο Musk

Η Starlink ξεκινά την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ινδονησία – Ενθουσιασμένος ο Musk
H Ινδονησία αναμένει ότι η Starlink θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης και της υγείας, δήλωσε ο συντονιστής υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επενδύσεων Luhut Panjaitan
Ο Elon Musk εγκαινίασε τις υπηρεσίες διαδικτύου Starlink της SpaceX στην Ινδονησία την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε ένα κοινοτικό κέντρο υγείας στο Μπαλί.
Ο δισεκατομμυριούχος, ντυμένος με ένα πράσινο μπατίκ και περιτριγυρισμένος από θεατές, δήλωσε ενθουσιασμένος που φέρνει την Starlink σε ινδονησιακά χωριά χωρίς συνδεσιμότητα ή με πολύ χαμηλό εύρος ζώνης, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί πραγματικά να είναι σωτήριο για τους ασθενείς που αναζητούν άμεσα ιατρική περίθαλψη.
Εκτός από τη σύνδεση απομακρυσμένων επαρχιών, η Ινδονησία αναμένει ότι η Starlink θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης και της υγείας, δήλωσε ο συντονιστής υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επενδύσεων Luhut Panjaitan. Η Starlink, η οποία παρέχει ευρυζωνικό διαδίκτυο από τους δορυφόρους της SpaceX, έλαβε άδεια λειτουργίας στη χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo είναι σε επικοινωνία εδώ και καιρό με τον Musk στο πλαίσιο των δράσεών του για να επισφραγίσει τη δεκαετή προσπάθειά του να καταστήσει την Ινδονησία προορισμό επιλογής για τους ξένους επενδυτές.
Ο Musk δήλωσε στο Μπαλί ότι είναι πιθανό και άλλες εταιρείες του να επενδύσουν στην Ινδονησία στο μέλλον, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Ο Jokowi, ο οποίος νωρίτερα είχε προγραμματιστεί να παραστεί στα εγκαίνια της Starlink στο Μπαλί, δεν ήταν παρών.
Τον Σεπτέμβριο, ο Jokowi δήλωσε ότι η Ινδονησία εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Tesla Inc. για επενδύσεις στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία μπαταριών της χώρας, παρά την ύφεση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Starlink πρόκειται επίσης να δοκιμάσει τις υπηρεσίες διαδικτύου της στη σχεδιαζόμενη νέα πρωτεύουσα της Ινδονησίας, τη Nusantara, την οποία ο Jokowi σκοπεύει να εγκαινιάσει τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης