Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τριπλό ράπισμα σε Τουρκία για Βαρώσια από Συμβούλιο της Ευρώπης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Βουλή των Αντιπροσώπων

Τριπλό ράπισμα σε Τουρκία για Βαρώσια από Συμβούλιο της Ευρώπης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Βουλή των Αντιπροσώπων
Mε μια πολύ σαφή της δήλωση, η ΓΓ. του Συμβουλίου της Ευρώπης σημείωσε μεταξύ άλλων για τα Βαρώσια ότι τέτοια μονομερής δράση είναι λυπηρή
Σχετικά Άρθρα

Tριπλό ράπισμα δέχθηκε σήμερα 28/7 η Τουρκία για τις προκλητικές της ενέργειες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Βουλή των Αντιπροσώπων, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τη διπλωματική πίεση στη γείτονα.

Συμβούλιο της Ευρώπης

Την αρχή έκανε το Συμβούλιο της Ευρώπης...
Mε μια πολύ σαφή της δήλωση, η ΓΓ. του Συμβουλίου της Ευρώπης Μ. Buric, σημείωσε για τα Βαρώσια ότι «τέτοια μονομερής δράση είναι λυπηρή καθώς έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τα οποία αναγνωρίζονται πλήρως από το Συμβούλιο της Ευρώπης».
«Ζητούμε την αντιστροφή αυτής της απόφασης.
Ο διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων πρέπει να συνεχιστεί» πρόσθεσε η ΓΓ. του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Mε αφορμή τα 50 χρόνια από το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Τουρκία «να σεβαστεί όλες τις θρησκευτικές απόψεις να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ξανανοίξει η Σχολή ώστε να εκπαιδεύονται οι άνθρωποι του πατριαρχείου».
«Το μόνο που χρειάζεται είναι ο πατριάρχης να σεβαστεί τους νόμους του τουρκικού κράτους» ήταν η προκλητική απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Βουλή των Αντιπροσώπων

Παράλληλα, η επιτροπή διεθνών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ προωθεί ψήφισμα με το οποίο ζητά από την αμερικανική κυβέρνηση να καταδικαστεί η παράνομη τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και ενθαρρύνεται ο πρόεδρος Biden να αναδείξει την επίλυση του Κυπριακού σε βασικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, αυξάνοντας την πίεση προς την Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης