Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λευκορωσία: Η Wagner θα εκπαιδεύσει τον στρατό της μετά από συμφωνία με τον Lukashenko

Λευκορωσία: Η Wagner θα εκπαιδεύσει τον στρατό της μετά από συμφωνία με τον Lukashenko
Συμφωνία για την εκπαίδευση του στρατού της Λευκορωσίας από τη Wagner - Δεν «υπάρχει περίπτωση να γίνει ανταρσία εδώ» διαμηνύει o Lukashenko
Οι μισθοφόροι της Ρωσίας Wagner θα εκπαιδεύσουν τον στρατό της γειτονικής Λευκορωσίας όπου εξορίστηκαν μετά την αποτυχημένη ανταρσία, ανακοίνωσε την Τρίτη (11/7) το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.
«Θα μας πουν για τα όπλα: ποια λειτούργησαν καλά, ποια όχι», είπε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Lukashenko σε δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο του.
Επίσης, δήλωσε ότι η μισθοφορική οργάνωση θα μοιραστεί την τεχνογνωσία της σχετικά με «τακτικές, εξοπλισμούς, πώς να επιτεθείς, πώς να αμυνθείς».
«Αυτό είναι ανεκτίμητο», είπε ο Λουκασένκο, ο οποίος μεσολάβησε στην συμφωνία μεταξύ του επικεφαλής της Wagner Yevgeny Prigozhin και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης που προκλήθηκε από την ανταρσία της Wagner τον περασμένο μήνα.
Μιλώντας με δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο Lukashenko προανήγγειλε ότι τα στρατεύματα Βάγκνερ θα πρέπει να υπογράψουν συμβόλαια με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας και απέρριψε τις ανησυχίες για μια πιθανή ανταρσία της Wagner στη χώρα.
Πολλές ανεπιβεβαίωτες αναφορές μετά τη βραχύβια ανταρσία υποδηλώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή για ένα στρατόπεδο που λέγεται ότι προορίζεται για χιλιάδες μαχητές της Wagner στην κεντρική Λευκορωσία.
Άλλωστε αυτές οι αναφορές ώθησαν τη γειτονική Ουκρανία και την Πολωνία να ενισχύσουν την άμυνα στα αντίστοιχα σύνορά τους με τη Λευκορωσία.
Υπενθυμίζεται Λευκορωσία είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους της Ρωσίας στη 16μηνη εισβολή στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης