Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βόρεια Μακεδονία: Η Siljanovska αγνοεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιμένει στα περί «αυτοπροσδιορισμού»

Βόρεια Μακεδονία: Η Siljanovska αγνοεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και επιμένει στα περί «αυτοπροσδιορισμού»
«Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι και τώρα»
Σχετικά Άρθρα
Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας επιμένει στα περί «αυτοπροσδιορισμού» για την ονομασία της χώρας, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την 20η επέτειο του Center for Research and Policy Creation (CIKP).
Ανέφερε ωστόσο ότι «σέβεται απολύτως την Συμφωνία των Πρεσπών».
«Πιστεύω στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και της αυτοδιάθεσης», δηλωσε η Gordana Siljanovska απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να μην αφορά μόνο έθνη αλλά και μεμονωμένους ανθρώπους.
Άρα, υποστήριξε, «δεν παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Ολόκληρη η δήλωση της Gordana Siljanovska:
«Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι και τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, πιστεύω στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού και στην ελευθερία της αυτοδιάθεσης, που μπορεί να μην είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική.
Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται κατά την κρίση τους και δεν βλέπω εδώ ότι παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης