Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέο χαστούκι στους θιασώτες της Συμφωνίας των Πρεσπών: Η Σκοπιανή Siljanovska μίλησε για «Μακεδόνες» στον Πάπα

Νέο χαστούκι στους θιασώτες της Συμφωνίας των Πρεσπών: Η Σκοπιανή Siljanovska μίλησε για «Μακεδόνες» στον Πάπα

Νέα αναπάντητη πρόκληση της προέδρου των Σκοπίων

Σχετικά Άρθρα

Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Gordana Siljanovska συνεχίζει να προκαλεί επιμένοντας να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» εντός και εκτός των συνόρων.
Σε ανάρτησή της μετά τη συνάντηση με το Πάπα στο Βατικανό, τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των «Μακεδόνων» πολιτών (!) για τη σταθερή υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.
«Ήταν τιμή μου να γνωρίσω τον Ποντίφικα.
Ευχαρίστησα την Αγιότητά του για την αποφασιστικότητά του να επιδιώκει την ειρήνη στον κόσμο και να υπερασπίζεται τους φτωχούς του κόσμου.
Εκ μέρους όλων των πολιτών της Μακεδονίας τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Δυτικών Βαλκανίων» αναφέρει χαρακτηριστικά η νέα πρόεδρος του γειτονικού κράτους. 
Υπενθυμίζεται πως η επίσημη ιστοσελίδα της πρόεδρου της χώρας Gordana Siljanovska - Davkova ανανεώθηκε πριν λίγες ημέρες και αποκαλεί πλέον το γειτονικό κράτος, ως «Μακεδονία» χωρίς τον επίσημο γεωγραφικό της προσδιορισμό, όπως ορίζεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το παράδοξο είναι ότι -όπως παρατηρούν τα ΜΜΕ της χώρας- δίπλα στον θυρεό δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού δηλαδή, «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
Την ίδια στιγμή, η συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εμφανίζεται στην περιγραφή της χώρας ως "MK", όπου παρατίθενται γεωγραφικά, δημογραφικά και άλλα στοιχεία.
Ενώ στην κατηγορία "Πρόεδρος" αναγράφεται, επίσης, ως σκέτο «Πρόεδρος» χωρίς να διευκρινίζεται η χώρα προέλευσης.
Επιπλέον, στις πληροφορίες για τις συναντήσεις της με πρέσβεις ξένων χωρών, αναφέρεται μόνο ότι η Πρόεδρος Gordana Siljanovska - Davkova προχώρησε σε συναντήσεις.
Επισημαίνεται, ότι η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Gordana Siljanovska - Davkova κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο υπαγόρευσε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Jovan Mitreski, καλώντας την Gordana Siljanovska να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης