Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ηχηρή παρέμβαση Erdoğan στον ΟΗΕ – Απαιτεί αναγνώριση στα Κατεχόμενα – Αυστηρό τελεσίγραφο σε Ελλάδα και Κύπρο

Ηχηρή παρέμβαση Erdoğan στον ΟΗΕ – Απαιτεί αναγνώριση στα Κατεχόμενα – Αυστηρό τελεσίγραφο σε Ελλάδα και Κύπρο
«Πυρά» κατά πάντων, κατάρρευση του διεθνούς συστήματος ασφαλείας και εφιαλτικές προειδοποιήσεις
Σε μια ομιλία, που ξυπνά εφιάλτες για την εθνική κυριαρχία Ελλάδας και Κύπρου, προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Tayyip Erdoğan, από το βήμα του ΟΗΕ.
Πίσω από προσεκτικά «περιτυλιγμένες» αναφορές περί «καλής γειτονίας», ο Τούρκος ηγέτης έστειλε ένα σαφές, διπλό τελεσίγραφο στην Αθήνα και τη Λευκωσία, αποκαλύπτοντας τις αναθεωρητικές βλέψεις της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που το διεθνές σύστημα ασφαλείας καταρρέει συθέμελα.
Ο Erdoğan, με απόλυτα υπολογισμένες φράσεις, έθεσε εκ νέου στο στόχαστρο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Απαιτώντας τη διεξαγωγή μιας «Διάσκεψης στην Ανατολική Μεσόγειο», ουσιαστικά επιχειρεί να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την ίδια την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, υπό την απειλή τετελεσμένων.
Η αναφορά του σε «επίλυση υπό το πρίσμα της καλής γειτονίας» ηχεί ως συγκαλυμμένος εκβιασμός προς την Αθήνα για υποχωρήσεις, καθώς η Άγκυρα επιμένει να ερμηνεύει το Διεθνές Δίκαιο κατά το δοκούν.

Απαιτεί πλήρη αναγνώριση

Ακόμη πιο σκοτεινή και επικίνδυνη ήταν η τοποθέτησή του για το Κυπριακό.
Ο Τούρκος Πρόεδρος τολμά να ζητήσει ευθέως από τη διεθνή κοινότητα την οριστική διχοτόμηση της Μεγαλονήσου, αξιώνοντας την πλήρη διεθνή αναγνώριση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»!
Κάνοντας λόγο για «απάνθρωπη απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων που «πρέπει να τερματιστεί», ο Erdoğan απαίτησε την άμεση σύναψη πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με το παρανόμως κατεχόμενο μόρφωμα, τορπιλίζοντας κάθε προοπτική επανένωσης και απειλώντας ευθέως με οριστική ταφόπλακα στο Κυπριακό.

«Ο ΟΗΕ καταρρέει – Ζούμε μια νοοτροπία γενοκτονίας»

Η ομιλία του Erdoğan έλαβε δραματικές διαστάσεις όταν στράφηκε κατά της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.
Περιγράφοντας τη Γάζα ως «νεκροταφείο παιδιών» και την περιοχή με τα περισσότερα ακρωτηριασμένα παιδιά στον κόσμο, εξαπέλυσε ανηλεή επίθεση στο Ισραήλ.
Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για έναν γενικευμένο Αρμαγεδδώνα, δηλώνοντας ότι ο ΟΗΕ «δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσει την αποστολή του» για τη διατήρηση της ειρήνης και ότι έχει αποδυναμωθεί επικίνδυνα.
«Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νοοτροπία γενοκτονίας που δεν χορταίνει τις δολοφονίες», προειδοποίησε με δραματικό τόνο, τονίζοντας ότι όσοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον διεθνή οργανισμό σε Παλαιστίνη, Λίβανο και Σουδάν είναι βαθύτατα απογοητευμένοι.
«Κάποια μέρα όλοι θα πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας», κατέληξε, αφήνοντας την υφήλιο να παρακολουθεί αμήχανη τις καταιγιστικές εξελίξεις που τρομοκρατούν τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης