Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα ύψη το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα - Αρνητική για το ΧΑ νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

tags :
Στα ύψη το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα - Αρνητική για το ΧΑ νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα να αναγκαστεί να εξομαλύνει την επιχειρηματολογία του ώστε να επιτύχει κάποια συμμαχία με μικρότερα κόμματα
Υψηλό πολιτικό ρίσκο βλέπει πλέον στην Ελλάδα η Exotix, με αφορμή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ακόμη και αν το ποσοστό δεν ήταν το αναμενόμενο.
Σύμφωνα με την Exotix, οι νέες ισορροπίες που δημιουργήθηκαν αν και δεν θέτουν ζήτημα πρόωρων εκλογών άμεσα, ωστόσο αυτές θα μπορούσαν να γίνουν πριν από το τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015.
Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης συνασπισμού τώρα, έτσι θα μπορούσε να προκαλέσει με τη στάση του κατά την ψηφοφορία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, εκτιμά η Exotix.
Στις επόμενες εθνικές εκλογές της Ελλάδος, μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο δεν είναι ορατό το αν θα λάβει την πλειοψηφία που απαιτείται για να σχηματίσει μόνος κυβέρνηση.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα να αναγκαστεί να εξομαλύνει την επιχειρηματολογία του ώστε να επιτύχει κάποια συμμαχία με μικρότερα κόμματα.
Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι φιλική προς τις αγορές, δεδομένου του ότι η ηγεσία του κόμματος επιχειρηματολογεί κατά του προγράμματος διάσωσης.
Έτσι το πιθανότερο σενάριο σε μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν η κατακόρυφη πτώση των τιμών των ελληνικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης