Τελευταία Νέα
Διεθνή

BRICS: Υποψήφια 15 κράτη για εταιρική σχέση με την ομάδα – Γιατί δεν θα γίνουν δεκτά νέα μέλη

BRICS: Υποψήφια 15 κράτη για εταιρική σχέση με την ομάδα – Γιατί δεν θα γίνουν δεκτά νέα μέλη
«Θα ήταν παράλογο να δεχθούμε τόσες πολλές χώρες ταυτόχρονα, γιατί δεν θα ήταν πλέον μια ένωση, αλλά μάλλον μια άμορφη δομή, η οποία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι One
Οι ομάδα των BRICS εξετάζει 15 χώρες ως πιθανούς εταίρους τους, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Yury Ushakov την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
«Οι ηγέτες θα λάβουν απόφαση για μια ομάδα κρατών που θα συμπεριληφθούν σε αυτή την κατηγορία χωρών εταίρων στο πρώτο στάδιο.
Επί του παρόντος, εξετάζονται δεκαπέντε χώρες που πληρούν πολλά κριτήρια, όπως επιρροή στις περιφερειακές και διεθνείς υποθέσεις κ.λπ. ως πιθανοί εταίροι, είπε σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι One.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 30 χώρες έχουν ήδη εκφράσει την προθυμία τους να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των BRICS με αυτόν τον τρόπο ή τον άλλον.
«Αλλά σε αυτό το σημείο, εμείς μαζί με όλα τα μέλη της οργάνωσης θα πρέπει να εξετάσουμε τη θέση μας για την επέκταση [της ένωσης].
Σίγουρα, δεν θα διώξουμε κανέναν», είπε.
«Θα ήταν παράλογο να δεχθούμε τόσες πολλές χώρες ταυτόχρονα, γιατί δεν θα ήταν πλέον μια ένωση, αλλά μάλλον μια άμορφη δομή, η οποία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει», επισήμανε σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι One, σχολιάζοντας τις προοπτικές για επέκταση των BRICS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης