Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Aγνοούν το ελληνικό πρόβλημα τα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη - Έρχεται αύξηση +25% το 2015

HSBC: Aγνοούν το ελληνικό πρόβλημα τα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη - Έρχεται αύξηση +25% το 2015
Στην Ευρώπη καλλιεργείται ένα θετικό momentum, σε όρους εταιρικής κερδοφορίας
Aγνοούν την αβεβαιότητα για την Ελλάδα τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, καταγράφοντας ανοδική πορεία, όπως διαπιστώνει η HSBC, σε νέα ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "Equity Insights - Positive signs in Europe".
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, παρά τις ανησυχίες που γεννούν οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ουκρανία, η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων επιβεβαιώνει τη βελτίωση της κατάστασης.
Στην Ευρώπη καλλιεργείται ένα θετικό momentum, σε όρους εταιρικής κερδοφορίας, το οποίο επιβεβαιώνεται από τα εξής στοιχεία:
- Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, καταγράφεται αύξηση εταιρικών κερδών +16% στην Ευρώπη για το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
- Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, καταγράφεται αύξηση εταιρικών κερδών μόλις +3% στις ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
Υπό το πρίσμα όλων των ανωτέρω, η HSBC επαναδιατυπώνει την πρόβλεψή της για αύξηση +25% στα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη, για το 2015.
Οι λόγοι που δικαιολογούν μια τόσο αισιόδοξη πρόβλεψη για την πορεία των εταιρικών μεγεθών στην Ευρώπη είναι, σύμφωνα με την HSBC, δύο:
- Η σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας
- Η συγκρατημένη πορεία του ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης