Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στο επίκεντρο η δημοπρασία ελληνικών εντόκων και το Euro Working Group

Deutsche Bank: Στο επίκεντρο η δημοπρασία ελληνικών εντόκων και το Euro Working Group
Κρίσιμο σημείο για τη συμφωνία, το έλλειμμα του προϋπολογισμού και οι δημοσιονομικοί στόχοι
Παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής η Ελλάδα, με τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων αύριο, Τετάρτη και τη συνεδρίαση του Euro Working Group, αύριο και μεθαύριο, να είναι τα δύο γεγονότα στα οποία, κατά την Deutsche Bank, θα στραφούν όλα τα βλέμματα.
Όπως σημειώνει η γερμανική τράπεζα, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, είχαν ανεπίσημες συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το Ταμείο, κατευνάζοντας τις ανησυχίες ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έδινε προτεραιότητα στις συντάξεις και τους μισθούς έναντι της αποπληρωμής ποσού 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Παράλληλα, η Christine Lagarde επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Brussels Group θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα.
Κρίσιμο σημείο αποτελεί, σύμφωνα με την Deutsche Bank, η συμφωνία σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους και το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Εκτός της αποπληρωμής του ποσού των 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Πέμπτη, η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει την Τετάρτη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
Με περισσότερο από το ήμισυ των εντόκων γραμματίων να ανήκουν σε ξένους επενδυτές, οι οποίοι μπορεί να είναι απρόθυμοι να τα αντικαταστήσουν, θα υπάρξει πίεση ώστε να εξασφαλιστεί πλήρως η εξόφλησή τους.
Προς το παρόν, τονίζει η Deutsche Bank, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη δημοπρασία εντόκων της Τετάρτης και τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης