Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Σημείο καμπής για τις αγορές το καλοκαίρι του 2017 - Έρχεται κατάρρευση μετοχών το φθινόπωρο

BofA: Σημείο καμπής για τις αγορές το καλοκαίρι του 2017 - Έρχεται κατάρρευση μετοχών το φθινόπωρο
Δραματικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στις χρηματιστηριακές αγορές και στις αγορές ομολόγων
Μία εβδομάδα μετά την έκθεση της Bank of America Merill Lynch (BofA) με τίτλο («φούσκα, φούσκα, πετρέλαιο και προβλήματα»), η αμερικανική επενδυτική τράπεζα  επανέρχεται τώρα με νέα έκθεση τουστην οποία αναφέρει τις δραματικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στις χρηματιστηριακές αγορές και στις αγορές ομολόγων.
Όπως λέει, πριν από ένα χρόνο, την 11η Ιουλίου του 2016, η απόδοση των αμερικανικών 30ετών κρατικών ομολόγων βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό (2,14%) και η ελβετική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκδώσει 50ετές ομόλογο με αρνητική απόδοση (Διάγραμμα 2).
Ένα χρόνο αργότερα, τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα έχουν απόδοση από 1,43% έως 2,37%, τα ιαπωνικά 10ετή ομόλογα από -0,27% έως 0,10% και τα γερμανικά 10ετή ομόλογα από -0,17% έως 0,56%.
Την ίδια περίοδο, η συνολική κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηριακών αγορών παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 10 τρισ. δολάρια και διαμορφώθηκε στα 76,3 τρισ. δολάρια.
Στη συνέχεια, της πρόσφατης έκθεσής της η BofA γράφει ότι κατά τους επόμενους έξι μήνες, τα υψηλότερα επιτόκια θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές των μετοχών, ενώ όπως τονίζει η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed και η ρητορική της ΕΚΤ έχουν πετύχει να αυξήσουν τις αποδόσεις των ομολόγων, την μεταβλητότητα και να μειώσουν τις τιμές των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.
Συγκεκριμένα, θεωρεί ότι το καλοκαίρι του 2017 θα αποδειχθεί " ως ένα τεράστιο σημείο καμπής για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών όσον αφορά το θέμα της ρευστότητας" που... πιθανόν να οδηγήσει σε μεγάλη πτώση τις αγορές το φθινόπωρο του 2017" κατά την Bank of America.
Δύο άλλοι παράγοντες που η BofA εκτιμά ότι θα οδηγήσουν σε σημείο καμπής την αγοράς είναι τα εταιρικά ομόλογα και τα εταιρικά κέρδη
Οι πιστωτικές αγορές παραμένουν ισχυρές, ωστόσο οι υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν μείνει πίσω από τον Μάρτιο του 2017 (και σημειώνει την αποσύνδεση που υπάρχει μεταξύ ευρωπαικών και αμερικανικών - Διάγραμμα 4).
Και, προσθέτει η BofA, ότι ενώ η αύξηση των εταιρικών κερδών επιταχύνεται (Διάγραμμα 5), η αποσύνδεση από την αύξηση των μισθών είναι αξιοσημείωτη.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης