Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Ο κανόνας του 45% για μια καλή σύνταξη - Εναλλακτική λύση το 10x του ετήσιου εισοδήματος

Fidelity: Ο κανόνας του 45% για μια καλή σύνταξη - Εναλλακτική λύση το 10x του ετήσιου εισοδήματος
Πως μπορεί ένας εργαζόμενος να εξασφαλίσει από τώρα το εισόδημα του
Ο γίγαντας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Fidelity έχει έναν κανόνα για τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης που ίσως όλοι όσοι ασχολούνται με τις επενδύσεις έχουν ακούσει: Να έχετε αποταμιεύσει το 10πλάσιο του ετήσιου μισθού σας για συνταξιοδότηση μέχρι την ηλικία των 67 ετών.
Αυτή η συχνά αναφερόμενη κατευθυντήρια γραμμή μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσει κανείς έναν στόχο αποταμίευσης για τη συνταξιοδότηση, αλλά δεν λαμβάνει πλήρως υπόψη το πόσο αυτές οι αποταμιεύσεις θα καλύψουν τη συνταξιοδότηση.
Η Fidelity έχει και τον κανόνα του 45%, ο οποίος αναφέρει ότι οι αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση θα πρέπει να δημιουργούν περίπου το 45% του προ φόρου εισοδήματος κάποιου πριν από τη συνταξιοδότηση κάθε χρόνο, με τα επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης να καλύπτουν τις υπόλοιπες ανάγκες για δαπάνες.

Τα δεδομένα

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ανέλυσε δεδομένα δαπανών για εργαζόμενους ηλικίας μεταξύ 50 και 65 ετών και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι πρέπει να αντικαταστήσουν μεταξύ 55% και 80% του εισοδήματός τους πριν από τη συνταξιοδότησή τους, προκειμένου να διατηρήσουν τον σημερινό τρόπο ζωής τους.
Επειδή οι συνταξιούχοι έχουν χαμηλότερες καθημερινές δαπάνες και συνήθως δεν συνεισφέρουν σε συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, οι εισοδηματικές τους απαιτήσεις είναι χαμηλότερες από τους ανθρώπους που εξακολουθούν να εργάζονται.
Ως αποτέλεσμα, ένας συνταξιούχος που κέρδιζε 100.000 δολάρια ετησίως θα χρειαζόταν μεταξύ 55.000 και 80.000 δολαρίων ετησίως σε παροχές κοινωνικής ασφάλισης και αναλήψεις αποταμιεύσεων (συμπεριλαμβανομένων των συνταξιοδοτικών παροχών) για να συνεχίσει τον τρέχοντα τρόπο ζωής του.
Η κατευθυντήρια γραμμή του 45% της Fidelity υπαγορεύει ότι οι αποταμιεύσεις ενός συνταξιούχου θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να αντικαθιστά το 45% του εισοδήματός του πριν από τη συνταξιοδότηση, προ φόρων, κάθε χρόνο.
Ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα, ο ίδιος συνταξιούχος που κέρδιζε 100.000 δολάρια ετησίως θα χρειαζόταν αρκετά αποταμιευμένα χρήματα για να ξοδεύει 45.000 δολάρια ετησίως, επιπλέον των παροχών κοινωνικής ασφάλισης, για να χρηματοδοτήσει τον τρόπο ζωής του.
Υποθέτοντας ότι το άτομο ζει άλλα 25 χρόνια μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, το άτομο αυτό θα χρειαζόταν αποταμιεύσεις ύψους 1,125 δισ. δολαρίων.

Το εισόδημα πριν από τη συνταξιοδότηση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο

Μεταξύ των κανόνων συνταξιοδότησης, η αποταμίευση του 10πλάσιου του μισθού μέχρι τα 67 κυριαρχεί.
Όμως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν και έναν άλλο τρόπο, σχεδιάζοντας οι αποταμιεύσεις τους να παρέχουν το 45% του προ φόρου εισοδήματός τους πριν από τη συνταξιοδότηση.
Αλλά όλα τα σχέδια δαπανών για τη συνταξιοδότηση δεν είναι ίσα.
Όσοι κέρδισαν λιγότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους θα έχουν λιγότερες αποταμιεύσεις από τους υψηλά αμειβόμενους και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αντικαταστήσουν μεγαλύτερο ποσοστό του προ-συνταξιοδοτικού τους εισοδήματος.
Ο μισθός παίζει μεγάλο ρόλο στον καθορισμό του ποσοστού του εισοδήματός που θα χρειαστεί να αντικαταστήσει κανείς κατά τη συνταξιοδότηση", έγραψε η Fidelity.
"Οι άνθρωποι με υψηλότερα εισοδήματα τείνουν να ξοδεύουν μικρό μέρος του εισοδήματός τους κατά τη διάρκεια των εργασιακών τους χρόνων, και αυτό σημαίνει έναν χαμηλότερο στόχο αναπλήρωσης εισοδήματος σε ποσοστιαίους όρους για να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους κατά τη συνταξιοδότησή τους".
Σύμφωνα με τη Fidelity, ένα άτομο που κερδίζει 50.000 δολάρια ετησίως θα χρειαστεί αποταμιεύσεις και κοινωνική ασφάλιση για να αντικαταστήσει περίπου το 80% του εισοδήματός του κατά τη συνταξιοδότησή του.
Ένα άτομο που κερδίζει 200.000 δολάρια, ωστόσο, θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα στη σύνταξη αντικαθιστώντας μόλις το 60%.
Η κοινωνική ασφάλιση παίζει λιγότερο σημαντικό ρόλο στα σχέδια συνταξιοδότησης των εργαζομένων με υψηλότερο εισόδημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης