Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ταύρος» για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan: Έχουν υποαποδώσει... - Σαφή ευκαιρία αγοράς, είμαστε Overweight

«Ταύρος» για τα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan: Έχουν υποαποδώσει... - Σαφή ευκαιρία αγοράς, είμαστε Overweight
Αγοράστε ελληνικά ομόλογα, προτρέπει η αμερικανική JP Morgan...
Σχετικά Άρθρα
«Ταύρος» είναι η αμερικανική τράπεζα JP Morgan σε ό,τι αφορά τις ελληνικές εκδόσεις χρέους, δίνοντας σαφή σύσταση «Αγορά».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει, «δίνουμε σύσταση Overweight και ανοίγουμε θέσεις long στα ελληνικά ομόλογα επταετούς και δεκαετούς λήξης, έναντι των αντίστοιχων ιταλικών λήξεων».
Ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός πως οι ελληνικοί τίτλοι έχουν υποαποδώσει έναντι των ιταλικών εν μέσω νομισματικής σύσφιξης, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει, σε μεγάλο βαθμό, καλύψει το πρόγραμμα της εκδοτικής δραστηριότητάς της.
«Μετά τις εκδόσεις αυτής της εβδομάδας, η Ιρλανδία έχει καλύψει μόλις το 40% των ακαθάριστων αναγκών έκδοσης ομολόγων για το 2023, σύμφωνα με την εκτίμησή μας (αύξηση 3,5 δισ. ευρώ έναντι στόχου 8 δισ. ευρώ για το 2023).
Ως εκ τούτου, αναμένουμε από την Ελλάδα να μείνει εκτός πρωτογενούς αγοράς για το υπόλοιπο α’ τρίμηνο του 2023.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις προοπτικές του 2023, παραμένουμε, σε γενικές γραμμές, θετικοί όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα, ενώ προβλέπουμε ότι η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται σταθερά έως ελαφρώς πιο περιορισμένα από την Ιταλία μέχρι το τέλος του 2023.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένων των περιορισμένων πιέσεων προσφοράς σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ομόλογα βραχυπρόθεσμα και των ελκυστικών αποτιμήσεων, προτείνουμε long στην Ελλάδα έναντι της Ιταλίας, με προτίμηση στις ενδιάμεσες λήξεις, καθώς διαπραγματεύονται με την υψηλότερη ανάκαμψη σε σχέση με άλλες περιφέρειες (Σχήμα 13)». 
eb7f430433b944b6ba15ceae32ca5a04.jpg


Επισημαίνεται πως η JP Morgan άνοιξε νέο trade στο ελληνικό ομόλογο λήξης Ιουνίου του 2032 έναντι του αντίστοιχου ιταλικού.

10ετές...


Όπως υπενθυμίζει η JP Morgan, πρόσφατα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εξέδωσε 10ετές ομόλογο, αντλώντας 3,5 δισ. ευρώ.
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,5% (mid swap + 165 μονάδες βάσης).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δευτερογενή αγορά το επιτόκιο του ελληνικού ομολόγου είναι στο 4,15%.
Αν και στο διεθνές περιβάλλον επικρατεί αβεβαιότητα, με τα επιτόκια να ακολουθούν ανοδική πορεία, τα αρμόδια στελέχη θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει ενεργή η επαφή με τους επενδυτές, κάνοντας λόγο για εγρήγορση και ετοιμότητα καθώς ενισχύονται οι φόβοι για επιδείνωση της κατάστασης το επόμενο διάστημα που θα ανεβάσει το κόστος δανεισμού για το Δημόσιο.
Πέρα από τα παραπάνω, τα spreads, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, αναμένεται να διευρυνθούν το επόμενο διάστημα και έως τον Ιούνιο.
Ειδικότερα εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στις 225 μ.β. τον Μάρτιο του 2023 από περίπου 198 μ.β. σήμερα, στις 235 μ.β. τον Ιούνιο του 2023.
Στη συνέχεια, θα μειωθούν στις 200 μ.β τον Σεπτέμβριο και στις 185 μ.β. στα τέλη του 2023.
Καταγραφή_52.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης